Τσίπρας: «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. κατάφερε τη χειρότερη οικονομική επίδοση στην Ε.Ε.»

281
Τσίπρας: «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. κατάφερε τη χειρότερη οικονομική επίδοση στην Ε.Ε.»

Κριτική στην Κυβέρνηση για την οικονομική διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

«Η Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε, το τέταρτο τρίμηνο του 2019, πριν την πανδημία, να πετύχει τη χειρότερη οικονομική επίδοση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, αντιπαραβάλλοντας τις ημέρες της δικής του διακυβέρνησης, στις οποίες «παραδώσαμε την οικονομία με σχεδόν τρία χρόνια συνεχούς και σταθερής αναπτυξιακής πορείας».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για έγκαιρες προειδοποιήσεις από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ για τη λήψη εμπροσθοβαρών μέτρων και κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως «για μια ακόμη φορά βρεθήκατε στη λάθος πλευρά της ιστορίας», επικαλούμενος τις προβλέψεις και των διεθνών οργανισμών.

«Ούτε στο τέλος του 22 δε θα έχουμε ανακτήσει το χαμένο έδαφος» προέβλεψε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως «φυσικά κανείς δεν έχει αυταπάτες ότι ακόμα και αν η επιστήμη κάνει το θαύμα της και έχουμε εμβόλιο μέσα στους επόμενους μήνες, αυτό θα σημαίνει ότι αυτόματα από την επόμενη μέρα, ξεκινούν οι οικονομίες από εκεί που σταμάτησαν», ανέφερε ακόμα ο πρώην πρωθυπουργός.

«Ξορκίζετε το κακό, μην τυχόν και σας χαλάσει το αφήγημα και σκάσει τη φούσκα του success story», είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, δεν «έχετε σχέδιο, πέρα από μπαλώματα για την επόμενη φάση μετά το lockdown».

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να διευκρινίσει αναφορικά με τη στάση του κόμματός του πως «στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, χαιρετήσαμε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάιο που μας πέρασε για το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, αν και υπολειπόταν των αναγκών που δημιουργεί η υγειονομική κρίση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την πρόταση της Επιτροπής Πισσαρίδη και περιέγραψε με μελανά χρώματα το επόμενο διάστημα, κάνοντας λόγο για ανεργία και ύφεση με τον ερχομό του Σεπτεμβρίου.