Τσίπρας: «Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν σας έχουν εμπιστοσύνη στην Kυβέρνηση» (Video)

254
Τσίπρας: «Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν σας έχουν εμπιστοσύνη στην Kυβέρνηση»

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατά την συζήτηση για την πανδημία στη Βουλή, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «αλαζονεία της εξουσίας» και «άρνηση να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η Κυβέρνηση θριαμβολογεί για την διαχείριση του δεύτερου κύματος παραβλέποντας τις ανθρώπινες απώλειες και τις δυσκολίες που έρχονται στο επόμενο διάστημα».

«Κομβικό σημείο της ομιλίας σας ήταν το πόσο επιτυχημένη ήταν η διαχείριση του δεύτερου κύματος. Εάν αυτή είναι η διαπίστωση, δεν μπορούμε να βρούμε μια κοινή βάση», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πλεόνασμα επικοινωνίας και πλεόνασμα προπαγάνδας», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «το αύριο συνεχίζεται να προβλέπεται δύσκολο» και πως «τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Προβλέπεται ένα τρίτο κύμα της πανδημίας».

«Δεν το λέμε για να φοβηθούμε, ή να φοβίσουμε. Το λέμε για να προετοιμαστούμε, και να προετοιμάσουμε. Τη χώρα, την κοινωνία, το ΕΣΥ, τον εαυτό μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα προετοιμαστούμε αν συνεχίζουμε τα ίδια λάθη που έγιναν το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», είπε αναφέροντας πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναγνωρίσει τις ευθύνες της καθώς είναι εγκλωβισμένη σε μια «παγίδα αυταρέσκειας».

«Δεν εννοείτε να κατανοήσετε ότι για να διορθώσετε τα πράγματα, πρέπει να παραδεχθείτε λάθη και παραλείψεις», είπε.«Οι ίδιες παλινωδίες αφορούν και την παραλαβή του εμβολιασμού» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι όλα έχουν αφεθεί στην τύχη.

«Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν σας έχουν εμπιστοσύνη σε σας και στην Κυβέρνησή σας. Έχετε κουράσει πια τους πολίτες και κάθε μέρα τους κουράζετε όλο και περισσότερο» τόνισε.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μια κατάσταση που απαιτεί από όλους «μια νέα συνείδηση συλλογικότητας, μια νέα συνείδηση αλληλεγγύης», συνέχισε.

«Η χώρα βρίσκεται 2,5 μήνες σε γενικό lockdown. Μέσα σε αυτούς τους μήνες χάσαμε 4.500 συμπολίτες μας. Και τι κάνει η υπεύθυνη κυβέρνηση; Αντί να κάνει το παν για να προστατεύσει την ζωή και την υγεία των πολιτών, να θωρακίσει το εθνικό σύστημα υγείας, να βάλει φραγμούς στην πανδημία, αναλώνεται σε άστοχες και μακάβριες στατιστικές συγκρίσεις», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για «μακάβριες συγκρίσεις νεκρών». «Οι νεκροί δεν είναι στατιστική», τόνισε.

«Είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας κάθε είδους. Πολιτικής, ή και οικονομικής», είπε, τονίζοντας ότι «η ειλικρίνεια, και η αφοσίωση, χωρίς κομματικούς και μικροκομματικούς λογαριασμούς, στην προσπάθεια να σωθούν όσο γίνεται περισσότερες ανθρώπινες ζωές, πρέπει να είναι η προτεραιότητά όλων μας».

Κάνοντας μια σειρά από ερωτήματα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι θα μπορούσε να καταθέτει διαρκώς τέτοια αν, αν, αν». «Όλα αυτά τα αν τα ξεπερνάτε χωρίς να τα απαντάτε και με έλλειψη συναίσθησης», σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, οι αντιφατικές δηλώσεις για τη Θεσσαλονίκη και την καθυστερημένη λήψη μέτρων, εκθέτουν την Κυβέρνηση. «Η μία δήλωση αντιστρατεύεται την άλλη, ο ένας υπουργός αντιστρατεύεται τον άλλο, το ψέμα επιστρατεύεται για να καλύψει την αλήθεια», είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές κατά της Κυβέρνησης για τους εμβολιασμού.

«Δεν βγαίνουν τα νούμερα και δεν φαίνεται να πιάνουμε τους στόχους για τον εμβολιασμό του πληθυσμού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «παλινωδίες» που αφορούν και την παραλαβή του εμβολιασμού».

«Κάθε μέρα άλλο σχέδιο. Πόσα θα παραλάβουμε; Πότε θα τα παραλάβαμε; Πού θα εμβολιάζονται οι πολίτες; Πότε θα έχουμε επαρκή ποσοστό εμβολιασμένων για να επιτύχουμε το επιθυμητό ποσοστό της ανοσίας; Όλα χύμα. Όλα στην τύχη. Το μόνο που δεν ήταν στην τύχη ήταν το πόσο έγκαιρα οργανώσατε τον εμβολιασμό των δικών σας στελεχών και των οικογενειών τους», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: