Τσίπρας, Ζάεφ, Κοτζιάς πανηγυρίζουν μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας (εικόνες)

126
Τσίπρας, Ζάεφ, Κοτζιάς πανηγυρίζουν μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Πανηγυρίζουν οι Αλέξης Τσίπρας, Ζόραν Ζάεφ και Νίκος Κοτζιάς μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ολομέλεια της Βουλής και το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

«Σήμερα γράφουμε μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή στο προφίλ του στο Facebook μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

«Σήμερα είναι μια μέρα ιστορική. Η Ελλάδα θωρακίζει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας.

Σήμερα γράφουμε μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια. Το μίσος των εθνικισμών, οι διενέξεις και οι συγκρούσεις δίνουν τη θέση τους στη φιλία, την ειρήνη και τη συνεργασία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στη δήλωση του.

«Οι επόμενες γενιές και στις δυο χώρες θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές που με θάρρος και τόλμη, έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς», ανέφερε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή», κατέληξε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook:

Ζάεφ: Συγχαρητήρια στον φίλο μου Αλέξη Τσίπρα - Ζήτω η Συμφωνία των Πρεσπών

Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα, για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έδωσε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

«Συγχαρητήρια στον φίλο μου @tsipras_eu, μαζί με τους λαούς μας, φτάσαμε σε μία ιστορική νίκη», αναφέρει στο tweet του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

«Ζήτω η Συμφωνία των Πρεσπών», συμπληρώνει και καταλήγει: «Για την αιώνια ειρήνη και την πρόοδο των Βαλκανίων και της Ευρώπης!».

Δείτε το tweet του Ζόραν Ζάεφ:

Κοτζιάς: Σήμερα νίκησε η Πολιτική Ειρήνης

«Σήμερα νίκησε η πολιτική ειρήνης. Επείγει να υλοποιήσουμε μαζί με τους φίλους της Βόρειας Μακεδονίας τα μέτρα της θετικής ατζέντας της Συμφωνίας των Πρεσπών, το κοινό μας μέλλον», ανέφερε σε tweet του λίγο μετά την κύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή των Ελλήνων, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Ζόραν και Νικόλα η ιστορία είναι σχολείο και όχι φυλακή. Μαζί σταθήκαμε στη σωστή πλευρά της», συμπληρώνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Δείτε το tweet του Νίκου Κοτζιά: