Τσίπρας:Οι παραλίες η θάλασσα και η άμμος δεν μπορεί να νοικιάζεται(Video)

254
Λάβρος είχε εμφανιστεί τον Ιούνιο του 2008 ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, επ' ευκαιρία επισκέψεώς του στο Λαγονήσι, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατούσε αναφορικώς με παρεμβάσεις ιδιωτών στην παραλία.

Λάβρος είχε εμφανιστεί τον Ιούνιο του 2008 ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, επ' ευκαιρία επισκέψεώς του στο Λαγονήσι, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατούσε αναφορικώς με παρεμβάσεις ιδιωτών στην παραλία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε σφόδρα αντιτεθεί εναντίον των επιδιώξεων της άγριας νομής και της εκμετάλλευσης της παραλίας, τονίζοντας πως η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα βάσει του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε αναφέρει: «Βρισκόμαστε σε μια περιοχή, που χρόνια πολλά χρόνια, ήταν και είναι ένα στολίδι της Αττικής και του δήμου εδώ, όπου οι πολίτες εδώ οι δημότες και Αθηναίοι που έρχονται για να χαρούν ένα Σαββατοκύριακο το μπάνιο τους, έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στη παραλία. Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί κανείς να τους το στερήσει. Η θάλασσα, η άμμος, η παραλία δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν μπορεί να νοικιάζεται. Δεν μπορεί να πουλιέται και να αγοράζεται και δεν μπορεί κανείς να μας υψώσει εδώ τείχη και συρματοπλέγματα και να μας απαγορεύσει την είσοδο στην παραλία».

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προσθέσει: «Δωράκια είναι και οι δωρεάν διακοπές σε ξενοδοχειακές μονάδες, δωράκια είναι και οι κουμπαριές, οι γάμοι και τα βαφτίσια που γίνονται εδώ, με αντάλλαγμα βεβαίως διευκολύνσεις και με αντάλλαγμα να έχουμε αυτό το έκτρωμα του μπετόν μέσα στη θάλασσα. Και δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι αυτός ο ιδιώτης. Σημασία έχει ότι για μας δεν έχει κανένα δικαίωμα, με βάση το Σύνταγμα, να ιδιοποιείται την παραλία, τον δημόσιο χώρο και να θέλει να βάλει εισιτήριο και συρματοπλέγματα. Και του δώσανε αυτή την έκταση έναντι ανταλλάγματος πινακίου φακής. 15.000 ευρώ τον χρόνο, που 15.000 ευρώ δεν μπορεί να δώσει κάποιος να πάει να φτιάξει ένα καλύβι. Κι αν το καταλάβουν αυτό καλά, ότι πλέον παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας κι αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε και κερδίζουμε.

Θα πάψουν πια να μας ενοχλούν και με τις αγωγές και με τις μηνύσεις και με τα εξώδικα. Ο αέρας που αναπνέουμε, η θάλασσα, η αμμουδιά, ο δημόσιος χώρος δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Πρέπει λοιπόν να τους απαντήσουμε ως εδώ και μη παρέκει. Ούτε σπιθαμή παραθαλλάσιας γης, ούτε σπιθαμή αμμουδιάς, παραλίας στους ιδιώτες».

Δείτε το βίντεο: