Ο Τσίπρας την κοπάνησε από τη Σύνοδο Κορυφής για να πάει σε κομματική εκδήλωση

232
Την κοπάνησε από τη Σύνοδο o Τσίπρας

Αποχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραστεί σε κομματική εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Είμαστε κοντά, αλλά όχι ακόμα», απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις Βρυξέλλες, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι κοντά σε συμφωνία για τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της Κομισιόν και των άλλων Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο στις 11 το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε από τις Βρυξέλλες και θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου στις 20:30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες αύριο, Τρίτη και θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Η συνεδρίαση της Τρίτης θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την επιλογή των προσώπων που θα καταλάβουν τις ηγετικές θέσεις στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.