«Τσουνάμι» αποκαλύψεων: Νέες καταγγελίες για απόπειρα βιασμού από γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό

109

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο των τεχνών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσουν στις εισαγγελικές Αρχές δύο νέες καταγγελίες, για απόπειρα βιασμού από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη που το όνομά του έχει ακουστεί έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για περιστατικά που δεν έχουν παραγραφεί, καθώς φέρεται να διεπράχθησαν την τελευταία πενταετία. Αυτές οι καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στην καταγγελία που έγινε από ηθοποιό, η οποία ζει πλέον στο εξωτερικό και ισχυρίζεται ότι ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο και την βίασε.

Οι δύο γυναίκες πήραν κουράγιο από τη συνάδελφό τους και αποφάσισαν να να μιλήσουν για το μυστικό που χρόνια κρατούσαν μέσα τους.

Πρόκειται για μία γυναίκα η οποία λόγω της άγριας επίθεσης που δέχθηκε εγκατέλειψε τον χώρο της υποκριτικής, ενώ η άλλη συνεχίζει ναι είναι ηθοποιός.

Μετά τις νέες καταγγελίες σφίγγει και άλλο ο κλοιός για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων πήγε το πρωί ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο οποίος είναι πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

«Μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσουμε όλους τους φακέλους που έχουμε για προσβολή γεννετήσιας αξιοπρέπειας», δήλωσε ο ηθοποιός, μπαίνοντας στα δικαστήρια.

«Καταθέσαμε τους φακέλους, ο Εισαγγελέας μας ευχαρίστησε για τη συνεργασία, τον ευχαριστήσαμε και εμείς. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων αυτών. Δεν μπορώ να πω πόσους φακέλους καταθέσαμε. Είναι όμως για προσβολή της γεννετήσιας αξιοπρέπειας», είπε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, βγαίνοντας από τον Εισαγγελέα, αφού έμεινε στο γραφείο του για περίπου 40 λεπτά.

Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό επί σκηνής από τον γνωστό σκηνοθέτη - ηθοποιό

Από εκεί και πέρα, εκτός από τις καταγγελίες για επιθέσεις και απόπειρες βιασμού σε γυναίκες ηθοποιούς από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, μια νέα καταγγελία που έφθασε χθες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και αφορά σε ξυλοδαρμό επί σκηνής για δυο ολόκληρα χρόνια.

Το θύμα υποστηρίζει ότι ο θεατράνθρωπος σε μια πολύ γνωστή παράσταση που ανέβηκε τις σεζόν 2013-2015, αντί να του ρίχνει θεατρικό «ξύλο», τον ξυλοφόρτωνε κανονικά, σε σημείο να αναγκαστεί να τοποθετήσει ειδικά επιθέματα στους ώμους του για να μην πονάει.

Μάλιστα, πήγε και σε γιατρό και ζήτησε βοήθεια, προκειμένου να ανακουφιστεί από τους δυνατούς πόνους τους οποίους ένιωθε κάθε φορά που έτρωγε πάνω κανονικό ξύλο στο σανίδι από τον πρωταγωνιστή της παράστασης.

Αποκορύφωμα της βάναυσης συμπεριφοράς του ηθοποιού και σκηνοθέτη είναι το γεγονός ότι, όταν το θύμα διαμαρτυρήθηκε λίγο πριν το κλείσιμο της σεζόν για την κακοποίησή του.

Τότε ο θεατράνθρωπος, ευρισκόμενος έξω από ένα καμαρίνι, όρμησε πάνω του και τον έσπασε στο ξύλο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπόλοιπων ηθοποιών και συντελεστών της παράστασης.