«Τυφώνας» ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε Κατασκευές και Ενέργεια

371
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ισχυρή αύξηση 71,2% στα κέρδη το εννεάμηνο

Διαστάσεις... τυφώνα προσλαμβάνει η ταχεία γιγάντωση και διείσδυση του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τόσο στον τομέα των Κατασκευών, όσο και της Ενέργειας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της μητρικής και της θυγατρικής ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή διαμορφώνεται αθροιστικά στα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, κατατάσσοντας τον Όμιλο στην 4η θέση του πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, πίσω από την 3Ε, τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ!

Αν μάλιστα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακηρυχθεί πλειοδότης για την αξιοποίηση της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στη Νότια Καβάλα, τότε θα υπάρχει ένα ακόμη "καύσιμο" για να κινηθεί ταχύτερα στο μέλλον.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό η εταιρεία του Ομίλου Περιστέρη κατεβαίνει σε σύμπραξη με τον ΔΕΣΦΑ, αποκτώντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου project ανέρχεται στα 240 εκατομμύρια ευρώ, αλλά πέραν της οικονομικής σημασίας, παρουσιάζει εξόχως γεωπολιτικό ενδιαφέρον.

Και μην ξεχνάμε ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ "χτυπάει" και το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με κοινοπραξία, ενώ έχει δρομολογήσει και την κατασκευή της μονάδας συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στην Κομοτηνή. Και υπάρχουν και όλα τα άλλα που "τρέχει" και όλα αυτά που έρχονται...