Τυπώστε Χρήμα!Θα αποφευχθεί η Χρεοκοπία μόνο με την έκδοση επιπλέον ευρώ

230

Θέμα χρόνου για την... αμετανόητη Μέρκελ και τη Γερμανία αποτελεί η εκπόνηση ενός επεκτακτικού σχεδίου πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ και "αμοιβαιοποίησης" του χρέους, πριν είναι πολύ αργά για την Ευρωζώνη.

Ουσιαστικά, μόνο οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και οι Ολλανδοί του Ρούτε εξακολουθούν να εκφράζουν την αντίθεση τους σε ένα "κορωνο-ομόλογο".

Αν συνεχίσουν στον ίδιο καμβά, τότε ανοίγει ο δρόμος για έξοδο της Ιταλίας και τότε ουδείς μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η συνέχεια. Ήδη, καταγράφεται σοβαρότατο ρήγμα ανάμεσα στου Χριστιανοδημοκράτες-Χριστιανοκοινωνιστές και τους Σοσιαλιστές.

Την ώρα που ο κυνικός Τραμπ μετράει χιλιάδες θύματα και έχει ανακοινώσει ένα επεκτατικό πρόγραμμα 2 τρισ. δολαρίων, η Γερμανία καθυστερεί τις αποφάσεις στην Ευρώπη.

Τα κρούσματα και τα θύματα από τον κορωνοϊό στην ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας, αυξάνονται με σημαντικούς ρυθμούς και είναι δεδομένο ότι αυτό θα μεταφραστεί σε βαθιά ύφεση, από τη στιγμή που η οικονομία της είναι λίγο πριν τη... διασωλήνωση.

Από τη στιγμή μάλιστα που δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες σε σχέση με την έκταση, το μέγεθος και τη διάρκεια του κορωνοϊού, φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή η Ευρώπη είναι ανίκανη να αντιδράσει ώστε να "στεγανοποιήσει" τις τεράστιες διαρροές που εμφανίζονται στο οικοδόμημα της.

Τυπώστε Χρήμα

Καλά είναι τα γιατροσόφια αλλά μια υγειονομική πανδημία που εξελίσσεται και σε οικονομική συντριβή,αν παραταθεί πέραν του δέοντος,απαιτεί τολμηρά,γρήγορα και λυσιτελές μέτρα πρίν είναι αργά.

Και από την άποψη αυτή η παγκόσμια οικονομική αργία αντιμετωπίζεται μόνον με έκδοση χρήματος και μάλιστα επειγόντως.

Διαβάστε περισσότερα στο "ΚΑΡΦΙ" που κυκλοφορεί στα περίπτερα και τα σουπερ μάρκετ όλης της χώρας