Εκλογές στις 7 Ιουλίου αποφάσισε ο Τσίπρας

181
Exit polls: H πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι οι Εθνικές Εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι Εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων», υποστήριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να ζητήσει επίσημα τη διενέργεια Εθνικών Εκλογών.

Να σημειωθεί ότι βάσει του άρθρου 41 / παράγραφος 3 του Συντάγματος, η διάλυση της Βουλής πρέπει να περιλαμβάνει και την προκήρυξη των Εκλογών εντός των επόμενων 30 ημερών. Συνεπώς, ήταν δύσκολο να διενεργηθούν Εκλογές στις 30 Ιουνίου.

Τα επιτελεία των κομμάτων θα χρειαστούν άλλωστε ικανοποιητικό χρονικό διάστημα προκειμένου να δρομολογήσουν τις εξελίξεις στο εσωτερικό τους και να ανακοινώσουν επίσημα όλους τους υποψηφίους.