Τζόνσον προς Βρετανούς βουλευτές: «Ή ψηφίζετε τη συμφωνία για το Brexit ή πάμε σε πρόωρες Εκλογές»

146
Τζόνσον προς Βρετανούς βουλευτές: «Ή ψηφίζετε τη συμφωνία για το Brexit ή πάμε σε πρόωρες Εκλογές»

«Η Βρετανία μπορεί να αρχίσει να επουλώνει τα τραύματά της και να ενώνεται, αν οι βουλευτές υιοθετήσουν τη νομοθεσία για την επικύρωση της συμφωνίας της Κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο πρόωρων Εκλογών.

«Εάν δεν λάβει την έγκριση της Bουλής των Kοινοτήτων η Συμφωνία Αποχώρησης,  θα δοκιμάσουμε τις πρόωρες Εκλογές», επισήμανε ο Μπόρις Τζόνσον, λίγη ώρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.

O πρωθυπουργός της Βρετανίας θα αποσύρει την ψηφοφορία και θα οδηγήσει τη χώρα σε Εκλογές, εάν η Συμφωνία Αποχώρησης δεν λάβει τις «ευλογίες» των Βρετανών βουλευτών, όπως μεταδίδει το CNN.

«Εάν το Κοινοβούλιο αποφασίσει να καθυστερήσει τα πάντα. Τότε το επίμαχο νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί και θα πρέπει να προχωρήσουμε ... σε γενικές Εκλογές», ανέφερε ακόμα ο Μπόρις Τζόνσον μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει σήμερα για πρώτη φορά τη νέα συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit. Η βρετανική Κυβέρνηση ελπίζει να καταφέρει να περάσει το νομοθέτημα από τη Βουλή των Κοινοτήτων μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

«Αν περάσουμε αυτή τη συμφωνία και τη νομοθεσία που τη θέτει σε εφαρμογή, μπορούμε να γυρίσουμε τη σελίδα και να επιτρέψουμε σ' αυτό το κοινοβούλιο και σ' αυτή τη χώρα να αρχίσουν να επουλώνουν τα τραύματά τους και να ενώνονται», είπε ο Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο κατά την έναρξη της συζήτησης για τη νομοθεσία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε πως, αν εγκριθεί η συμφωνία, η Κυβέρνηση θα αποκλιμακώσει τις προετοιμασίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία πριν από την σχεδιαζόμενη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον υπογράμμισε από την πλευρά του πως, αν δεν περάσει η νομοθεσία για την αποχώρηση της Βρετανίας στις 31 Οκτωβρίου, αυξάνεται ο κίνδυνος η χώρα να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία.

Το BBC μετέδωσε επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζει πως, αν οι βουλευτές ψηφίσουν σήμερα κατά του χρονοδιαγράμματος για την υιοθέτηση της νομοθεσίας για το Brexit, η κυβέρνηση θα εγκαταλείψει την προσπάθειά της για την ψήφισή της και θα ασκήσει πίεση για τη διεξαγωγή νέων Εκλογών πριν από τα Χριστούγεννα.