Βαλυράκης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

138
Η μοιραία βόλτα του Σήφη Βαλυράκη με το φουσκωτό - Τι εκτιμούν οι Αρχές για την τραγωδία στην Εύβοια 

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα από την προπέλα του σκάφους του υπέστη ο Σήφης Βαλυράκης, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ο 77χρονος πρώην υπουργός, έχοντας υποστεί αυτά τα τραύματα έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να πνιγεί, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν είχε προηγηθεί καρδιακό επεισόδιο.

Σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του δυστυχήματος και πώς βρέθηκε στη θάλασσα ο Νίκος Βαλυράκης, το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο, σύμφωνα με τους λιμενικούς, είναι να γλίστρησε και να χτύπησε σε κάποιο σημείο του σκάφους με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να χάσει την ισορροπία του πέφτοντας στο νερό ενώ η μηχανή του ήταν σε λειτουργία.

Ο Σήφης Βαλυράκης, όπως και οι περισσότεροι κάτοχοι φουσκωτών σκαφών με την δική του εμπειρία, δεν πρέπει να φορούσε το «Smart Stop», το υφασμάτινο βραχιολάκι με καλώδιο που φοριέται στον καρπό και είναι συνδεδεμένο με το κλειδί της μηχανής, η οποία σβήνει αυτόματα σε περίπτωση που σκοντάψεις από κάποιο τράνταγμα ή γλιστρήσεις πάνω στη βάρκα.

Αυτός ο μηχανισμός είναι τόσο ευαίσθητος αλλά και ενοχλητικός για τους περισσότερους διότι δεν επιτρέπει περαιτέρω κινήσεις πέρα από την πλοήγηση του σκάφους.

«Θα μπορούσε να του είχε σώσει τη ζωή», αναφέρουν στελέχη του Λιμενικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού του.

Η κηδεία του Σηφη Βαλυράκη θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 13:00, στο κοιμητήριο Παπάγου.