Βαρουφάκης: «Εκτροπή η μετατροπή του Βουλής σε άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής Αρχής»

73
Βαρουφάκης: «Εκτροπή η μετατροπή του Βουλής σε άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής Αρχής»

«Εκτροπή η μετατροπή του Βουλής σε άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής Αρχής», τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΜέΡΑ 25 τόσο από τη σημερινή ψηφοφορία για τη σύσταση ή μη Προκαταρκτικής Επιτροπής στην υπόθεση της σκευωρίας Novartis, όσο και από τις εργασίες της.

«Χωρίς φόβο και πάθος εμείς δηλώνουμε ότι η μετατροπή του κοινοβουλίου σε άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής αρχής αποτελεί θεσμική εκτροπή! Δεν θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία, θα αποχωρήσουμε και δεν θα συμμετάσχουμε ούτε σε επιτροπή», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως οι κοκορομαχίες που συμβαίνουν στη Bουλή δεν προκύπτουν από τις εκατέρωθεν αδυναμίες αλλά το θεσμικό πλαίσιο, έτσι όπως αυτό λειτουργεί.

«Θα πρέπει να κάνουμε εξεταστική για το τι συνέβη στην μνημονιακή Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα και να καλύψουμε και περίοδο που ήμουν υπουργός. Πολιτικές ευθύνες όμως να αναζητήσουμε. O ελληνικός λαός γνωρίζει για τα σκάνδαλα, τις σκευωρίες. Δεν γνωρίζει ακριβώς ποιος και τι αλλά τη διαπλοκή τη νιώθει στο πετσί του», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Ακόμα, ο Γιάννης Βαρουφάκης επανέλαβε τη πρόταση του κόμματός του περί της ανάγκης σύστασης ειδικού οργάνου στα πρότυπα του FBI που θα λογοδοτεί στην Βουλή και θα ελέγχει τις υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών.