Βαρουφάκης για Τσίπρα: Μνηστήρες, Σειρήνες, Συμπληγάδες, Νίντζα και Τρανσφόρμερς

174

«Σε μια σπάνια στιγμή ειλικρίνειας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το επικοινωνιακό επιτελείο του κατέφυγαν στο χώρο της μυθοπλασίας για να πλαισιώσουν συμβολικά το αφήγημα της Εξόδου από τα Μνημόνια».

Τα παραπάνω αναφέρει ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας το σημερινό διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ25, με τίτλο «Ρεαλιστική Ανυπακοή η απάντηση στη Μυθική Έξοδο», ο Γιάννης Βαρουφάκης τονίζει: «Πιστοί μέχρι τέλους στην επιλογή της επικοινωνίας έναντι της πραγματικότητας, έστησαν μια κιτς αρχαιολαγνική αφήγηση με Πολυμήχανους, Συμπληγάδες, Σειρήνες, Μνηστήρες, Τρανσφόρμερς και Νίντζα.

Δεν θα μπορούσαν αλλιώς, γιατί η περιβόητη Έξοδος από τα Μνημόνια είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος μύθος, οι ραψωδίες του οποίου για Φανταστικά Πλεονάσματα, Μαγεμένες Μεταρρυθμίσεις και Θαυματουργή Επιτήρηση ψάλλονται σε 24ωρη βάση από φιλοτροϊκανούς βάρδους υπηρεσίας, εξωτερικού και εσωτερικού».

«Το ΜέΡΑ25 από θέση αρχής επιλέγει αντί των γοητευτικών μύθων  το αποτελεσματικότερο όπλο της Ρεαλιστικής Ανυπακοής και της πρότασής μας των εφτά πολύ συγκεκριμένων τομών που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, ώστε η έξοδος από την χρεοδουλοπαροικία να περάσει από τη σφαίρα του μύθου στην πραγματικότητα», αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση του Γιάννη Βαρουφάκη.