Βαρουφάκης: Στις 10 Μαρτίου θα δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις των Eurogroup

374
Βαρουφάκης: Στις 10 Μαρτίου θα δώσει στη δημοσιότητα τις ηχογραφήσεις των Eurogroup

Στις 10 Μαρτίου θα δώσει στη δημοσιότητα τις ηχογραφημένες συνομιλίες των Eurogroup του 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δήλωσή του σε δημοσιογράφους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 τόνισε ότι οι ηχογραφημένες συνομιλίες των Eurogroup θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου.

Στις 14 Φεβρουαρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή στικάκι usb με τις ηχογραφήσεις των επεισοδιακών συνεδριάσεων του Eurogroup.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε παλαιότερη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία όπως ο ίδιος υποστήριξε νομιμοποιεί την ενέργειά του να καταγράψει τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις.

«Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν νόμιμη η ηχογράφηση του Eurogroup να τις δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς και στα κόμματα», είχε αναφέρει τότε o επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Αλλά ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, δεν δέχθηκε το συγκεκριμένο στικάκι, καθώς όπως τόνισε: «Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου και την Βουλή ως αχθοφόρο των επιδιώξεων. Επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Η Βουλή δεν είναι ο αχθοφόρος τις επιθυμίας κάποιων αν αποκαλυφθούν».