Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης το άνοιγμα της Aγοράς

171
Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνηση το άνοιγμα της αγοράς 

Το σχέδιο για την επιστροφή στην Κανονικότητα

Την άμεση επανεκκίνηση της Αγοράς σε ολόκληρη τη χώρα θέτει σε πρώτη προτεραιότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως μία πρώτη σημαντική κίνηση για την επιστροφή τη χώρας στην Κανονικότητα.

Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης είναι κοινή η πεποίθηση πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας πρέπει να μπουν σε καθεστώς λειτουργίας, εξέλιξη που θα δώσει αφενός βαθιές ανάσες στους πληττόμενους επιχειρηματίες, αφετέρου θα ενισχύσει τα κρατικά ταμεία από τα χρήματα του εισπραττόμενου ΦΠΑ.

Οι αρμόδιοι υπουργοί διαθέτουν ένα συνολικό σχέδιο με το οποίο θα επιτευχθεί βήμα βήμα το άνοιγμα των καταστημάτων. Ωστόσο, η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από την πορεία του τρίτου κύματος της πανδημίας που στην παρούσα φάση βρίσκεται στην κορύφωση του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει άμεσα με την απαραίτητη συνδρομή των πολιτών την έξαρση, ενώ στη μάχη της επικοινωνίας ρίχνεται ακόμη μια φορά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με νέα videos στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας την κοινή γνώμη να επιδείξει λίγο ακόμη υπομονή και αυτοσυγκράτηση διότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έξοδο από την πολύμηνη περιπέτεια της πανδημίας.

Στο παζλ της διαχείρισης της κρίσης πρέπει να προστεθεί ακόμη ένας παράγοντας που σχετίζεται με τα ταμειακά διαθέσιμα, καθώς μπορεί η κεντρική διοίκηση να στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και να στήριξε τους πληττόμενους επιχειρηματίες και εργαζόμενους, ωστόσο τα περιθώρια είναι συγκεκριμένα και η ανάγκη επανατροφοδότησης του δημοσίου κουμπαρά μεγάλη.