Βασίλης Φεύγας: «Θετικό το κλίμα για την Ελλάδα»

234
Ν.Δ.: Νέος Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ο Βασίλης Φεύγας

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση που παραλάβαμε στην οικονομία είναι δύσκολη, αλλά φαίνεται από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της διακυβέρνησης, ότι όσο η Kυβέρνηση, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, διαμορφώνεται ένα θετικό κλίμα για την Ελλάδα».

Tα παραπάνω τόνισε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας, στο «ΘΕΜΑ 104.6».

Παράλληλα, ο Βασίλης Φεύγας επεσήμανε ότι ήδη υπάρχει θετική ανταπόκριση και στη διεθνή οικονομική κοινότητα,  αναφερόμενος στην πτώση του επιτοκίου δανεισμού των ομολόγων, αλλά και στις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, ότι εάν η Ελλάδα συνεχίσει την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, θα συμμετέχει στην ποσοτική χαλάρωση.

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας απάντησε επί δύο ώρες και στα ερωτήματα που έθεσαν οι ακροατές του σταθμού.

Για τη μείωση της φορολογίας είπε: “Είναι στις προθέσεις της Kυβέρνησης η μείωση των φόρων, ήδη έχουν προωθηθεί φορολογικές ελαφρύνσεις, που αφορούν τα οικονομικά ασθενή νοικοκυριά, όπως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ”.

Για την μείωση της φοροδιαφυγής επισήμανε: “Η τεχνολογία, είναι το πιο ισχυρό όπλο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε η τεχνολογία να συμβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο στην διακυβέρνηση της χώρας”.

Για τη σκευωρία Novartis ανέφερε: “Προσπάθησαν να σπιλώσουν πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργούς, δίχως στοιχεία. Θα υπάρξει προανακριτική επιτροπή, με στόχο την διαλεύκανση της αλήθειας. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να κυνηγήσουμε πολιτικά πρόσωπα, αν δεν υπάρχουν στοιχεία”.

Για την αντιπολιτευτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα είπε: “Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας να βρει τον δρόμο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης και έστω και αργά, να συμβάλει και αυτός στην πορεία της χώρας.

Ασφαλώς και θα πρέπει να ασκεί κριτική ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αν επιμείνει στον λαϊκισμό, στις ανέξοδες υποσχέσεις του παρελθόντος και στην ρητορική με την οποία αναδείχθηκε, θα προσφέρει κακές υπηρεσίες και στον τόπο και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α”.

Για τις δημοσκοπήσεις είπε: “Στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι υπάρχει μια διεύρυνση της διαφοράς σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα κάτι που συνήθως δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Υπάρχει ένα ισχυρό θετικό πρόσημο στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Για το Σκοπιανό ανέφερε: “{Για το Σκοπιανό είμασταν πολύ ξεκάθαροι ως αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι μια κακή συμφωνία και είχαμε προειδοποιήσει όλους τους Βουλευτές πριν την ψηφίσουν. Πρέπει να είμαστε αυστηροί στην εφαρμογή της ώστε να προστατέψουμε τα εθνικά μας συμφέροντα”.