Βασιλης Κορκίδης: «Όχι στα τοκογλυφικά επιτόκια» (Video)

374
Βασιλης Κορκίδης: «Όχι στα τοκογλυφικά επιτόκια»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή ΝΕΤ24 στο Attica TV με τους Βασίλη Ταλαμαγκα και Γιάννη Κορωναίο.

Ο Βασίλης Κορκίδης μίλησε για  το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις και να για τη χορήγηση δανείων έως 25.000 ευρώ, χωρίς εξασφαλίσεις (δηλαδή υποθήκες), σε μικρές επιχειρήσεις, αυτοπασχολούμενους, κοινωνικές επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αν τα επιτόκια των μικροπιστώσεων είναι πάνω από το τραπεζικό επιτόκιο, καθώς εάν συμβεί κάτι τέτοιο, σημείωσε, θα αποτελεί μια νόμιμη τοκογλυφία.

Συγκεκριμένα, ο Βασιλης Κορκίδης ανέφερε: "Το ζητούμενο είναι, επειδή, η εποπτεία θα περνά μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος, αυτά τα επιτόκια να περιορίζονται στα ύψη των τραπεζικών επιτοκίων και όχι παραπάνω.

Όλα αυτά τα μικρο-δάνεια και οι δυνατότητες των φορέων να τα δίνουν, περνούν μέσα από κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα, πολλά από τα οποία μπορεί να έχουν και αρνητικά επιτόκια. Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει ένα όριο και κάποιοι περιορισμοί, ώστε να μην έχουμε μια τοκογλυφία με νόμιμο μανδύα".

Δείτε το βίντεο: