Βαθμολογική ανάσα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα- Δείτε την βαθμολογία της UEFA (πίνακας)

11

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη-πρόκριση κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν τόσο για τον ίδιο καθώς έτσι εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του παρουσία σε όμιλο για φέτος όσο και για τον συντελεστή της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA.

Η νίκη του Ολυμπιακού πρόσφερε 200 βαθμούς στην χώρα μας που έφτασε πλέον τους 22.000 βαθμούς αλλά παραμένει αρκετά μακριά από την 15η Κύπρο η οποία με την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ έφτασε στους 23.500 βαθμούς.

Ετσι κομβικής σημασίας είναι η ρεβάνς του Άρη στην Κύπρο κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού με τους «κίτρινους» να δίνουν σημαντική ώθηση στην χώρα μας σε περίπτωση πρόκρισής τους, ώστε να πλησιάσει την 15η θέση.

Αν η Ελλάδα τερματίσει στην 15η θέση τότε από τη σεζόν 2021/22 θα διατηρήσει τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν) αλλά αν παραμείνει 16η ή και πιο κάτω τότε θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και αντί για πέντε ομάδες θα βγαίνουν τέσσερις στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η κατάταξη: