Βατόπουλος: Τρίτη δόση του εμβολίου μετά τον Σεπτέμβριο, αν χρειαστεί

106

Μετά τον Σεπτέμβριο θα γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου, αν αυτό τελικά κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας ανέφερε επίσης ότι τα εμβόλια προστατεύουν από την βαριά νόσηση και από τον θάνατο. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι η ο ρυθμός του εμβολιασμού θα κρίνει και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. «Δεν είναι μοιραίο να έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά δεν είναι και κάτι που μπορούμε να αποκλείσουμε».

Το μέλος της επιτροπής τον ειδικών αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Από την πλευρά του υποστήριξε ότι πολλές φορές η μεγάλη πίεση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί

Στη συνέχεια ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να πειστεί για την ασφάλεια του εμβολίου. «Δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα όπως τέθηκε ως ζήτημα. Είναι μια συζήτηση που έφυγε από τον στόχο. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος. Εφόσον σου ανατίθεται να περιποιηθείς έναν ηλικιωμένο ευάλωτο, οφείλεις να είσαι εμβολιασμένος», ήταν τα λόγια του.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η παθολόγος στο νοσοκομείο Νίκαιας, Μαίρη Αγρογιάννη. Τόνισε ότι υπάρχει μια αύξηση στους ανθρώπους που εισάγονται στα νοσοκομεία και στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι ανεμβολίαστοι.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι στο νοσοκομείο της Νίκαιας νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μια 21χρονη και ένας 32χρονος, χωρίς να έχουν υποκείμενα νοσήματα. «Το ζήτημα είναι να μπορέσουν τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν. Θα χρειαστεί να επαναφερθούν κάποιες από τις κλινικές που λειτουργούσαν μέχρι Μάιο – Ιούνιο» συμπλήρωσε.