Βελόπουλος για την Τουρκία: «Ο λύκος βγαίνει στο μαντρί για να φάει πρόβατα»

314
Βελόπουλος για την Τουρκία: «Ο λύκος βγαίνει στο μαντρί για να φάει πρόβατα»

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην Ολομέλειας του στη Βουλή στη συζήτηση για την παραπομπή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση ότι ποτέ δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τα ελληνοτουρκικά.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως είναι ντροπή να γίνεται επίκληση της εθνικής ομοψυχίας, όταν το πρωί η Βουλή έγινε ρινγκ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανέλαβε πως ούτε τα κόμματα ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν για να προσθέσει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα με τα ελληνοτουρκικά και την NAVTEX της Τουρκίας είναι διαφορετική σε σχέση με εκείνη που αντιμετώπισε η Ελλάδα στον Έβρο, τον περασμένο Μάρτιο.

“Τώρα μιλάμε για πολεμικά πλοία, είναι συγκροτημένος στρατός”, είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος σημειώνοντας πως τα πράγματα τώρα είναι πολύ πιο δύσκολα.

“Ταΐζουμε τον λύκο που λέγεται Τουρκία επί δεκαετίες, με κατευνασμό και με ισορροπία και με ψυχραιμία. Ο λύκος βγαίνει στο μαντρί για να φάει πρόβατα τώρα”, είπε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης.

Στη συνέχεια άφησε αιχμές κατά της Κυβέρνησης λέγοντας ότι “επικαλείστε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου μην περιμένεις από μία Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία να χαλάσει τη σχέση της για εσένα”.

O Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε την άποψη που έχει διατυπώσει πρόσφατα να γίνει μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων στην Ελλάδα.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει στρατό. Το έχετε αντιληφθεί;" είπε και συμπλήρωσε: "Μόνοι ήμασταν, μόνοι είμαστε και μόνοι θα είμαστε... Τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι πραγματικά”, τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αργότερα έγινε γνωστό πως αύριο, Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με του πολιτικούς αρχηγούς στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις εξελίξεις με τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και για τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.