Βελόπουλος: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν γεννιούνται Έλληνες»

259
Βελόπουλος: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν γεννιούνται Έλληνες»

Με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε να έρθει στη Βουλή ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Βελόπουλος αιτήθηκε να εξηγήσει ενώπιον του σώματος τι έγινε και βιάστηκε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει των θέμα των Σκοπίων.

«Ακούγοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό άκουσα 76 “θα”, όταν έχουμε προγραμματικές δηλώσεις με τα "θα" δεν μπορείς να συναινέσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος πως «ακόμα περιμένω 20 βουλευτές για την περιβόητη μήνυση στον Νίκο Κοτζιά. Υπογράμμισε πως δε λέω να πάμε στο δικαστήριο τον άνθρωπο ούτε ότι είναι προδότης αλλά να συζητήσουμε τελικά τι έγινε. Να έρθει στη Βουλή για να μάθουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να κλείσει το θέμα των Σκοπίων. Να μάθουμε γιατί βιάστηκε ο Κοτζιάς».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ισχυρίστηκε ότι δεν είναι αλήθεια πως ότι η Νέα Δημοκρατία είπε δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία».

Έπειτα είπε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πεθαίνει η Ελλάδα, τονίζοντας πως δεν γεννιούνται Έλληνες. Ισχυρίστηκε ως λύση να αντιγράψουμε ευρωπαϊκά μοντέλα.

«Ένα παράδειγμα είναι αυτό που κάνει η Ουγγαρία, λέγοντας πως τελειώνει η Ελλάς. Ανέφερε πως στην Ελλάδα το παιδί είναι τεκμήριο και ζήτησε να δοθεί κίνητρο για την Ελλάδα. Να δώσουμε κίνητρα στην γυναίκα, την εργαζόμενη, να τη βοηθήσουμε», πρόσθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναφορικά με το προσφυγικό, υπογράμμισε πως όταν δίνονται, όπως είπε, για παράδειγμα στον Αφγανό επιδόματα γιατί να φύγει.

Επιπλέον, είπε πως «αν κόψουμε τα επιδόματα δεν πρόκειται να έρθει, αυτό σημαίνει προτροπή και πρόληψη. Και στη συνέχεια αναρωτήθηκε από πότε ο Αφγανός έγινε πρόσφυγας, πως το λέει ο ΟΗΕ. Γιατί να τα αλλάζουμε».