Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στον Έβρο (Videos)

102
Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στον Έβρο

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Λευκίμμη Έβρου.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ενώ από το πρωί έχουν σηκωθεί ξανά τα εναέρια μέσα (δυο πετζετέλ κι ένα ελικόπτερο) για να αντιμετωπίσουν τις ενεργές εστίες και να περιορίσουν το μέτωπο.

Από εδάφους, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 24 οχήματα και 90 πυροσβέστες, όπως επίσης και τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά σε παρθένο δάσος, που «συνορεύει» και με το μοναδικό σε βιοποικιλότητα δάσος της Δαδιάς.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν μεγάλη, επειδή η φωτιά είχε πολλές εστίες.

Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχθηκε, νωρίτερα, το ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο Beriev Be-200.

Συνέδραμαν λόγω του δύσβατου του εδάφους στα βόρεια της Λευκίμμης, εκτός του Beriev Be-200 και 2 Πετζετέλ, και ένα ελικόπτερο Έρικσον που έφτασε από την Θεσσαλονίκη.

Ένα άλλο πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη πραγματοποιούσε συνεχείς και στοχευμένες ρίψεις, σε μια προσπάθεια να ανακοπούν τα μέτωπα.

Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές ενημέρωναν ότι όσοι κάτοικοι της Λευκίμμης δεν είχαν μέσο για να απομακρυνθούν, υπήρχαν αυτοκίνητα για τη μεταφορά τους στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούσαν, δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στις προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και μετέδιδαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα τις φλόγες, παρά τις προσπάθειες των επίγειων Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τουλάχιστον δύο σημεία, ενώ υπήρξε κατεύθυνση του μετώπου προς την περιοχή των καμένων εκτάσεων από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή.