Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis: «Πρόκειται για μία επίθεση κατά του πολιτεύματος»

57

Για βαρβαρότητα κατά των Θεσμών έκανε λόγο ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια επίθεση κατά του πολιτεύματος.

«Εδώ πρόκειται για μία βαρβαρότητα κατά των Θεσμών. Εδώ δεν πρόκειται για μία υπόθεση που αφορά δέκα πολιτικά πρόσωπα, εδώ πρόκειται για μία επίθεση κατά του πολιτεύματος, πρόκειται για μία αλλοίωση θεμελιωδών στοιχείων της συνταγματικής τάξης», είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Όπως επισήμανε ακόμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση πρωτοστατεί. «Δεν είναι προφανές ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει, προαναγγέλλει, προωθεί, δικάζει, καταδικάζει, παραβιάζει κάθε τεκμήριο αθωότητας και κάθε αρχή και κανόνα του κράτους δικαίου; Δεν είναι προφανές ότι έχει επενδύσει πολιτικά, από την πρώτη στιγμή, στο περιβόητο "μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών"; Δεν είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει πολιτικό συμφέρον πια να υπάρξει κάτι και αυτό το κάτι δεν προκύπτει;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ακόμα, ο πρώην υπουργός είπε ότι «παραβιάζεται κατά τρόπο προφανή το Σύνταγμα» και εξήγησε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία παρερμηνεία του Συντάγματος και λέει, υπάρχουν κάποιες πράξεις "κατά την άσκηση" των καθηκόντων των Υπουργών και κάποιες άλλες "επ´ ευκαιρία της άσκησης", διότι δεν νοείται κάποιος να παρανομεί στην πραγματικότητα όσο ασκεί τις αρμοδιότητές του.

Αυτό το εφαρμόζει στην υπόθεση αυτή, το αντίστροφο σκάνδαλο Novartis που το έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρησε να το καταστήσει διάταξη του Συντάγματος στη διαδικασία αναθεώρησης. Στη διαδικασία αναθεώρησης, όμως, αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε μόνο τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι προδιαγεγραμμένη η οριστική της απόρριψη από την επόμενη Βουλή. Άρα αναδρομικά, μόλις θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναθεώρησης, όλη αυτή η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί της αναπομπής της υπόθεσης χωρίς ευρήματα, χωρίς στοιχεία…»

Όσον αφορά στον ίδιο, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «Η υπόθεση σε ό,τι με αφορά δεν έπρεπε να σταλεί καν στη Βουλή, διότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο, το όνομά μου περιελήφθη νομίζω από κεκτημένη ταχύτητα, επειδή είμαι ένα πρόσωπο που συμβολίζει μία ολόκληρη πολιτική αντίληψη και παίζω έναν ενεργό ρόλο στην άσκηση της αντιπολίτευσης και στην υπεράσπιση της αλήθειας».

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να αυτοπροστατευτεί και να αυτοκαθαρθεί όπου χρειάζεται», επισήμανε ακόμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και εξήγησε ότι «εμένα με ενδιαφέρει αυτός που εξωθεί τα θέματα, που επιμένει πολιτικά, που σχεδιάζει πολιτικά, που επωφελείται πολιτικά, καταστρέφοντας την αξιοπιστία των θεσμών, αυτός είναι η Κυβέρνηση ως πολιτικό υποκείμενο».