«Βικτώρια»: Στο έλεος της κακοκαιρίας Κέρκυρα και Ήπειρος (Videos&Photos)

456
«Βικτώρια»: Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας από Κέρκυρα και Ήπειρο

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Βικτώρια» βρίσκονται Κέρκυρα και τη Ήπειρος.

Στην Κέρκυρα, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν κύματα που καλύπτουν την παραλιακή οδό της Γαρίτσας, ενώ δεμένα είναι τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας.

Στο νησί βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ.

Ακόμα, αρκετές είναι οι πτώσεις μεγάλων κλαδιών, ενώ δρόμοι του νησιού έχουν πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση και από τα κύματα που έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι.

Επίσης, η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης αλλά και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε 22 κοπές δέντρων, ενώ έξι συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται για έλεγχο στο οδικό δίκτυο».

Ο Ανδρέας Ρίζος συνιστά στους πεζούς να είναι προσεκτικοί και στους οδηγούς να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ύφεση του φαινομένου.

Ανάλογα καιρικά φαινόμενα πλήττουν και τα Διαπόντια νησιά βόρεια της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, πολλά είναι τα προβλήματα στους Οθωνούς λόγω των δυνατών ανέμων, που προκαλεί η κακοκαιρία «Βικτώρια».

Σύμφωνα με τον τοπικό σύμβουλο, Γιάννη Κατέχη, η δύναμη του αέρα ήταν τόσο ισχυρή με αποτελέσματα να ξεριζωθούν δέντρα, να κοπούν καλώδια της ΔΕΗ, να λυγίσουν οι στύλοι του μνημείου στην κεντρική πλατεία, αλλά και να σημειωθούν ζημιές στο γήπεδο του νησιού.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης αποτελεί βίντεο που ανέβηκε στο Facebook από κάτοικο και δείχνει να παρασύρεται από τον αέρα ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η κακοκαιρία «Βικτώρια» έχει φέρει βροχές σε Λευκάδα, Ζάκυνθο, Ιθάκη, Πύργο Ηλείας, στην Πάτρα και τη Λάππα Αχαΐας.

 

Έντονη, όπως φαίνεται και στον πίνακα του meteo.gr, είναι η κακοκαιρία και στην Ήπειρο.

Κακοκαιρία στην Ηπειρο