Παγκόσμια είδηση η συνάντηση Κυριάκου και Μαρέβας με Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον (Photos)

309
Viral η συνάντηση Κυριάκου και Μαρέβας με Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η είδηση η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι από την Αντίπαρο, μαζί με τους Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον, οι οποίοι και κρατούσαν το ελληνικό διαβατήριό τους στα χέρια.

Η φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους μαζί με τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Γουίλσον που απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα προσέλκυσε την προσοχή ξένων Μέσων Ενημέρωσης.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού και της Μαρέβας με τον αστέρα του Χόλιγουντ και τη σύζυγό του στην Αντίπαρο ήταν μια κίνηση με υψηλό συμβολικό χαρακτήρα.

 

View this post on Instagram

 

@ritawilson @tomhanks are now proud Greek citizens! 🇬🇷👍

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) on

Το θέμα της ελληνικής ταυτότητας του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον απασχόλησε το αμερικανικό CNN, το οποίο με αφορμή τη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα social media, πλάι στο χολιγουντιανό ζευγάρι, αναφέρθηκε στη σχέση τους με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το CNN, ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον, που είναι ελληνικής καταγωγής, περνούν συχνά τις διακοπές τους στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αντίπαρο, όπου διαθέτουν δικό τους σπίτι. Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον βρέθηκαν πίσω από την παραγωγή ταινιών με ελληνοκεντρικό θέμα, ανάμεσά τους και τη τεράστια κινηματογραφική επιτυχία «Γάμος αλά ελληνικά» με τη Νία Βαρντάλος.

«Υπήρξα Έλληνας εδώ και σχεδόν 32 χρόνια», δήλωνε ο Τομ Χανκς σε ρεπόρτερ που ζήτησαν να σχολιάσει την ανακήρυξή του ως Έλληνα πολίτη, τον περασμένο Ιανουάριο. «Η Ελλάδα είναι καταφύγιο… Έχω ταξιδέψει ανά τον κόσμο, έχω βρεθεί στα πιο όμορφα μέρη, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα», είχε αναφέρει ο διάσημος ηθοποιός.

«Η γη, ο ουρανός, το νερό είναι ευεργετικά για την ψυχή, είναι ένα μέρος ανάρρωσης», συμπλήρωνε τότε ο Τομ Χανκς, όπως σημειώνει το CNN.

«Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον είναι και επίσημα Έλληνες πολίτες», ο τίτλος του CNN για το θέμα

Αντίστοιχη ήταν και η ανάρτηση στον ιστότοπο του BBC, που παρέθετε τη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με τους Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον.

Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον στο δημοσίευμα του BBC για την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Αντίπαρο

Είναι ενδιαφέρον πως η αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής «Daily Sabah» ανάρτησε τη σχετική δημοσίευση στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα.

Παρά την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η είδηση πως ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του παρέλαβαν την ελληνική υπηκοότητα παρατέθηκε χωρίς σχόλια.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το θέμα, αλλά και η φωτογραφία του ζεύγους, με τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη βρέθηκε στη δεύτερη θέση των δημοφιλέστερων αναρτήσεων του τουρκικού μέσου τη Δευτέρα.

Η είδηση για τον Τομ Χανκς που πολιτογραφήθηκε Έλληνας, δεύτερη δημοφιλέστερη στην Daily Sabah

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον φέρονται να συζήτησαν περί τέχνης, τουρισμού στο Αιγαίο και πολιτικής μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ», γράφει το τουρκικό δημοσίευμα.