Γερμανία: Τουλάχιστον 103 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες (Video)

166
Τουλάχιστον 93 είναι οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία.

Τουλάχιστον 103 είναι οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία. Περίπου 1.300 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις πλημμύρες στην περιοχή Μπαντ Νόιεναρ-Αρβάιλερ της Ρηνανίας – Παλατινάτου.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 43, έναντι 31 χθες, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι αγνοούνται μετά από μεγάλη κατολίσθηση, που προκλήθηκε σήμερα το πρωί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, παρασύροντας σπίτια στην κοινότητα του Ερσταντ-Μπλέσεμ, κοντά στην Κολωνία.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, δήλωσε ότι «είναι σημαντικό οι κάτοικοι να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

«Τα σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά και ορισμένα κατέρρευσαν. Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται», σύμφωνα με tweet των κοινοτικών Αρχών της περιοχής της Κολωνίας. Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων θανάτων.

Οι εικόνες από τον τόπο της καταστροφής δείχνουν έναν γιγάντιο κρατήρα όπου έχουν συσσωρευθεί τεράστιες ποσότητες λάσπης.

«Εκκλήσεις φθάνουν από σπίτια, αλλά πολλές φορές η βοήθεια δεν είναι δυνατή», αναφέρουν οι τοπικές αρχές για την περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Κολωνία.