Βιβλίο για την «Αποστασία» του Γ. Κ. Στεφανάκη (εικόνες)

148
Βιβλίο για την “Αποστασία” του Γ. Κ. Στεφανάκη

Με την ευκαιρία της εμπλουτισμένης με νέα στοιχεία  έκδοσης του βιβλίου του Γ. Κ Στεφανάκη που θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου στη μία το μεσημέρι στο Ιδρυμα “Ελευθέριος Βενιζέλος” που βρίσκεται στη Χρήστου Λαδά 2, 1ος όροφος ο συγγραφέας του έργου έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ιστορία ουδέποτε είναι ό,τι συνέβη. Αυτό το ξέρουν ελάχιστοι. Ιστορία είναι ό,τι γράφτηκε. Και αποτέλεσε, άρα, αντικείμενο επαλήθευσης.

Υπό το άνω πρίσμα εκπονήθηκε το ανά χείρας έργο. Επίκεντρο είναι η καταστροφική «Αποστασία» (15.7.65).

  • Εξηγείται εκεί πως ό,τι γενικώς πιστεύεται ότι συνέβη, δεν έχει πράγματι συμβεί.
  • Αναδεικνύονται οι διαχρονικές αδυναμίες του πολιτικού συστήματος. Αυτού, δηλαδή, που μας έφερε στα σημερινά χάλια της: i) διαρκούς συρρίκνωσης της εθνικής παραγωγής, ii) διεύρυνσης υπογεννητικότητας και iii) μαζικής μετανάστευσης των άξιων νέων.

Ευθεία, λοιπόν, η οδός προς εθνικό αφανισμό. Καραδοκεί η Τουρκία.

  • Παρέχονται απαντήσεις στις θέσεις του Κωνσταντίνου («Βασιλεύς χωρίς τίτλο» “Βήμα” 2016). Επίσης σ’ εκείνες του Κωνστ. Κ. Μητσοτάκη («Ο Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια» “Παπαδόπουλος” 2017).

Γ. Κ. Στεφανάκης

Παρκάτω περουσιάζεται η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 6 Ιουνίου 1967, η οποία κηρύσει την χώρα σε κατάσταση πολιορκίας με βάση το νόμο ΔΞΘγια την αναστολή άρθρων του Συντάγματος που αποτέλεσε το νομικό περιτύλιγμα της δικτατορίας.