Βόλος: 44χρονος στρατιωτικός ξεψύχησε σε παζάρι γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει

66
Βόλος: Στρατιωτικός ξεψύχησε σε παζάρι

Ο 44χρονος στρατιωτικός Δημήτρης Κανούλης από το Βόλο πλήρωσε με τη ζωή του την έλλειψη ασθενοφόρων.

Ο άτυχος υπαξιωματικός, αρχιλοχίας Τεθωρακισμένων, ήταν γιος του πρώην αρχιδιαιτητή ποδοσφαίρου Σπύρου Κανούλη.

Ο άτυχος άντρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε προχθές τη νύχτα, ενώ ήταν στο παζάρι του Βελεστίνου.

Μέχρι να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, είχε εκπνεύσει και χθες διενεργήθηκε στη σορό του νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Ο άνθρωπος κατέρρευσε στο παζάρι. Οι πρώτες βοήθειες του προσφέρθηκαν από παρευρισκόμενους, που παράλληλα κάλεσαν ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας του  Βελεστίνου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ανθρώπους που ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, δεν υπήρχε οδηγός για να φτάσει το ασθενοφόρο στο σημείο. Έτσι, κλήθηκε άλλο ασθενοφόρο, από το Βόλο αυτή τη φορά. Όμως, μέχρι να πάει, ο άτυχος 44χρονος κατέληξε.

Η νοσηλεύτρια Φούλη Τσιώμου, η οποία ήταν μπροστά στο περιστατικό και προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο Δημήτρη μίλησε στο protothema.gr.

" Είχαμε πάει σε ένα μαγαζί για να φάμε και ξαφνικά βλέπουμε έναν κύριο από το διπλανό τραπέζι να λιποθυμάει και να πέφτει κάτω.

Αμέσως πήραμε τηλέφωνο για να έρθει ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, το οποίο απέχει πέντε λεπτά από το σημείο στο οποίο ήμασταν και μας είπαν ότι δεν υπάρχει οδηγός για να σας στείλουμε ασθενοφόρο.

Η κατάληξη ήταν να έρθει ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ του Βόλου και να παραλάβει τον άνθρωπο, ο οποίος δυστυχώς πέθανε.

Επί είκοσι λεπτά ο άτυχος νέος είχε σφυγμό και κάναμε όλοι ότι μπορούσαμε για να τον βοηθήσουμε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να τον παραλάβει. Αν είχε έρθει πιο νωρίς ίσως και να ζούσε ο άνθρωπος. Αυτό το " αν" δυστυχώς βασανίζει κι εμάς που ήμασταν μπροστά στο περιστατικό αλλά και την οικογένειά του , που έχασαν το παιδί τους τόσο άδικα".

Η κηδεία του έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, από τον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Βόλου, παρουσία εκατοντάδων συγγενών του, φίλων, γνωστών και συναδέλφων του, καθώς και εκπροσώπων του ελληνικού Στρατού.