Βόλος: Νεκροί σε σάκους εκτός ψυκτικών θαλάμων

201

Εικόνες που προκαλούν σοκ από το νοσοκομείο του Βόλου, δείχνουν τα όρια στα οποία έχουν φτάσει οι δομές υγείας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν μπλε σάκους με σορούς ανθρώπων που κατέληξαν από κορωνοϊό, με τους σάκους να βρίσκονται εκτός ψυγείου πάνω σε φορεία, σε χώρο του νοσοκομείου, καθώς δεν υπήρχαν κενοί ψυκτικοί θάλαμοι.

Οι εικόνες φέρεται να λήφθηκαν από τον χώρο του νεκροτομείου του Νοσοκομείου Βόλου προκαλούν σοκ και μεγάλη ανησυχία.

Πηγές της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου για το θέμα, ανέφεραν ότι ο χώρος όπου βρίσκονται οι μπλε σάκοι, είναι παρακείμενος του νεκροτομείου, ψυχόμενος, ενώ σ’ αυτόν έχουν πρόσβαση μόνο συγκεκριμένα άτομα.

Σημειώνεται, σύμφωνα με το taxydromos.gr, πως τον κίνδυνο εξαιτίας της αύξησης των θανάτων λόγω κορωνοϊού, να φρακάρουν οι ψυκτικοί θάλαμοι, όπου φυλάσσονται οι σοροί στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Βόλου μέχρι την ταφή, επιχείρησαν ήδη να προλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου. Σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και την Ένωση Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος αναζητούν την ιδανική λύση για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν.