Βόλος: Νέο «όχι» από τον εισαγγελέα για νέα άδεια στον Κουφοντίνα

203
Ν.Δ.: Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες

Για μία ακόμη φορά ο εισαγγελέας του Βόλου είναι αρνητικός για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς σε νέα του πρόταση πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο και πάλι την απόρριψη του αιτήματος του αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη».

Παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας μετατρέπει σε πλημμέλημα αντί κακούργημα που ήταν το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε στάση κρατουμένων, που πρόσφατα αποδόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα για την ενίσχυση του προς κρατούμενους από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» να προχωρήσουν σε στάση μέσα στις φυλακές, ο εισαγγελέας υπήρξε αρνητικός για τη χορήγηση νέας άδειας στον Κουφοντίνα.

Το σκεπτικό του εισαγγελέα βασίζεται στο ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί για τις στυγερές δολοφονίες της οργάνωσης, προσφέρει ηθική συμπαράσταση σε αλληλέγγυους που προβαίνουν σε δολιοφθορές για υποστήριξη του αιτήματός του και σε κάθε περίπτωση δεν έχει δείξει δείγματα μεταμέλειας.

Ακόμα, ο εισαγγελέας μνημονεύει και την προκλητική βόλτα Κουφοντίνα στο Σύνταγμα, σε προηγούμενη άδειά του, εκεί που είχε πέσει νεκρός ο άτυχος Θάνος Αξαρλιάν.

Την τελική απόφαση για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.