«Βόμβες» Αγγελή στην Προανακριτική για Ρασπούτιν, Τουλουπάκη και γνωστό δικηγόρο (διάλογοι)

408

Νέες αποκαλύψεις-«φωτιά» έκανε και σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη σκευρωία της Novartis, βάζοντας μάλιστα ξανά στο κάδρο τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο αντιεισαγγελέας ανέφερε στους βουλευτές της προανακριτικής για την υπόθεση τη σιβυλλική φράση ότι «κατά την άποψή μου, ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού είναι ο τέως πρωθυπουργός».

Μάλιστα ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Καλογήρου, είχε την αίσθηση πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο επονομαζόμενος και «Ρασπούτιν» στην υπόθεση Novartis, θα απομακρυνόταν από τη θέση του υπουργού στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Ιδιαίτερο ενδιάφερον όμως είχαν και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι Αγγελή με μέλη της επιτρτοπής:

Ι.Αγγελής: Ο Ρασπούτιν συνεννοούταν με τον ενδιάμεσο σε ένα διαμέρισμα. Όταν η Τουλουπάκη ήταν Εισαγγελέας Διαφθοράς, η επικοινωνία με τον Ρασπούτιν δεν γινόταν απευθείας. Υπήρχε ενδιάμεσος σύνδεσμος. Όμως όταν η Τουλουπάκη ήταν Επίκουρη στην Εισαγγελία Εφετών, συνενοούταν απευθείας με τον Ρασπούτιν μέσω τηλεφώνων.

Νικολακόπουλος: Έχετε αντιληφθεί πώς βγήκε το ψευδώνυμο Ρασπούτιν; Είπατε ότι και η κυρία Δημητρίου σας μιλούσε για τον Ρασπούτιν.

Ι. Αγγελής: Τον Ρασπούτιν τον ήξεραν ακόμη και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία Εφετών. Είχε γίνει μάλιστα και καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν.

Την καταγγελία η Δημητρίου την ανέθεσε στην Τουλουπάκη. Εγώ τότε μάλιστα της είπα «καλά είσαι καλά βάζεις την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο Ρασπούτιν;». Τελικά η Τουλουπάκη είπε ότι αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τελικά την έβαλε στο αρχείο.

Ι. Αγγελής: Όλες τις συζητήσεις για την κυρία Τουλουπάκη τις κάναμε με την κυρία Παπασπύρου. Όπως σας έχω πει μου έλεγε οτι θα φύγει με τον ανασχηματισμό. Έγινε ανασχηματισμός και δεν έφυγε. Της είπα τότε της Παπασπύρου «καλά, το δούλεμα πάει σύννεφο». Και τότε μου είπε η Παπασπύρου οτι άλλαξε η γραμμή.

«Θα την αφήσουμε να ολοκληρώσει την θητεία της και θα φύγει μετα». Όταν ανανεώθηκε και η θητεία της κυρίας Τουλουπάκη, κατάλαβα ότι δεν είχαν σκοπό να την διώξουν. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν ενός ανδρός αρχή.

Για την ακρίβεια μίας γυναικός αρχή. Η κυρία Τουλουπάκη έκανε ό,τι ήθελε. Δεν ελεγχόταν από κανέναν.

Δ. Μπιάγκης: Είπατε χθες κυριε Εισαγγελεύ, οτι ο εκπρόσωπος του FBI σας είχε πει οτι «υπάρχει ένας δικηγόρος που εκβιάζει τους μάρτυρες και θα πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με αυτό. Ο δικηγόρος αυτός είχε συμφέρον να έχει θετική εξέλιξη η υπόθεση στην Αμερική γιατί θα έπαιρναν χρήματα. Ποιος είναι αυτός ο δικηγόρος;».

Ι. Αγγελής: Ο Σαράκης.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής κατέθεσε έγγραφο «φωτιά» αναφορικά με την υπόθεση Novartis και το FBI.

Το εν λόγω έγγραφο αποδεικνύει ότι η εισαγγελία Διαφθοράς και η Ελένη Τουλουπάκη είχε ενημερωθεί από τον Αύγουστο του 2017 πως δεν είχε στοιχεία για χρηματισμό ή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Το FBI απαντά σε 4 ερωτήματα που τέθηκαν από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για τα στοιχεία που διαθέτουν για χρηματισμούς Ελλήνων Ιατρών, αξιωματούχων και πολιτικών.