Βορίδης: Είναι πλέον ξεκάθαρα κυβέρνηση μειοψηφίας ο ΣΥΡΙΖΑ

16

Για κυβέρνηση μειοψηφίας έκανε λόγο στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με αφορμή τις αρρυθμίες που διαπιστώθηκαν στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ.

Οι ΑΝΕΛ εξέφρασαν διαφωνίες για τρία άρθρα και για να εγκριθούν θα έπρεπε, είτε να συμφωνήσει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα είτε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Μάλιστα ο κ. Βορίδης είπε ότι ο Κανονισμός της Βουλής λέει ξεκάθαρα ότι η ονομαστική ψηφοφορία πρέπει να ζητηθεί προ του πέρατος της συζήτησης ενός νομοσχεδίου, πράγμα που δεν έγινε στη διαδικασία της Τρίτης, δεδομένου ότι ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας και την διέκοψε, όταν διαπίστωσε την... μειοψηφία και είπε ότι θα διεξαχθεί την Τετάρτη το μεσημέρι ονομαστική ψηφοφορία.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να λύσει το θέμα, εντάσσοντας τους ανεξάρτητους βουλευτές ώστε να έχει την πλειοψηφία των 151 στη Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιοί λαϊκιστές», που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 20 Ιανουαρίου, είπε πως δεν τον εκπλήσσουν.