Βορίδης για Novartis: «Αποδείξατε μόνοι σας ότι πρόκειται για σκευωρία»

20
Βορίδης για Novartis: «Αποδείξατε μόνοι σας ότι πρόκειται για σκευωρία»

«Θυμίζοντας την τοποθέτηση του κ. Παρασκευόπουλου ότι το θέμα της Novartis αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών», ο κ. Βορίδης αποδόμησε όλη την ρητορική της κυβέρνησης αναφερόμενος στην αναρμοδιότητα τόσο της Επιτροπής, αλλά και στο έωλο κατηγορητήριο που υπήρχε στο φάκελο που ήρθε στη Βουλή.

Έκανε λόγο για άθλια μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να «κατασκευαστεί» κακότεχνα κατά την άποψή του ένα σκάνδαλο, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία.

«Δεν ελέγξατε καν αν υπάρχει αξιόποινη πράξη. Και για την αρμοδιότητα έπρεπε να ψάξετε την ουσία και για την εξάλειψη του αξιοποίνου έπρεπε να ψάξετε την ουσία.

Το αρνηθήκατε όμως. Συνεδριάσατε 30 ώρες για διαδικαστικά ζητήματα. Όλη η αντιπολίτευση σας παρακαλούσε να περάσετε στην εξέταση της ουσίας. Και το αρνηθήκατε. Αλλά πώς να το κάνετε; Είχατε ψευδομάρτυρες με κουκούλες για να παραπέμψετε πολιτικά πρόσωπα και δύο πρώην πρωθυπουργούς. Τότε θα έσκαγε πάνω σας η σκευωρία».

Ολοκλήρωσε ωστόσο την τοποθέτησή του λέγοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια άθλια μεθόδευση από την πρώτη στιγμή. Συμπράξανε στην σκευωρία αυτή και οι βουλευτές που δεν επέτρεψαν να εξεταστούν οι μάρτυρες. Η υπόθεση αυτή θα ελεγχθεί από την επόμενη Βουλή με την επόμενή της σύνθεση και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».