Βορίδης: «Ο Σαμαράς έθεσε αυτό που συζητά όλη η κοινωνία για το μεταναστευτικό»

542
Βορίδης: «Ο Σαμαράς έθεσε αυτό που συζητά όλη η κοινωνία για το μεταναστευτικό»

«Οι δηλώσεις και η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, ήταν απόλυτα συνυφασμένες και συντεταγμένες με τη βασική νομοθετική κατεύθυνση που έχει χαράξει η Κυβέρνηση στο μεταναστευτικό».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Radio North 98, σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και των αναφορών του σε «λαθρομετανάστευση» και «λαθροεποικισμό».

Παράλληλα, ο υπουργός είπε πως ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  και πρώην πρωθυπουργός «έθεσε αυτό που συζητά όλη ελληνική κοινωνία».

Ο Μάκης Βορίδης πρόσθεσε ότι «στην πραγματικότητα η διάκριση μεταξύ προσφύγων και παράνομων μεταναστών, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες, τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, οι επαναπροωθήσεις και η αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, ήταν οι άξονες της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση «λαθρομετανάστης» και «λαθροεποικισμός», ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «πολιτική… correctίλα της Αριστεράς».

Ακόμα,ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι «ο όρος “λαθρομετανάστης” υφίσταται ήδη σε νομικά κείμενα και εξήγησε πως «νομικά οι όροι “λαθρομετανάστης”, “παράνομος μετανάστης” και “παράτυπος μετανάστης”, εκφράζουν το ίδιο πράγμα.

Επίσης, ο Μάκης Βορίδης είπε: «Κάποιον που μπήκε χωρίς δικαίωμα στη χώρα, παραβιάζοντας τα σύνορα, συνήθως λέγοντας ψέματα ακόμα και για το από ποια χώρα έρχονται ή για την ταυτότητά τους, και τελικά πρέπει αν επαναπροωθηθούν. Αν κάποιος, ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ., διαφωνεί μ` αυτό, ας βγει να το πει. Αν δεν διαφωνεί, ας τους λέει ο καθένας όπως θέλει, γιατί το ουσιώδες που πρέπει να αποφασίσουμε είναι τι κάνουμε μ` αυτούς τους ανθρώπους και όχι πως θα τους αποκαλούμε».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη διοργάνωση του «2ου Συνεδρίου Εκμηχάνισης της Ελληνικής Γεωργίας», που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων, με κύριο θέμα τα Σχέδια Βελτίωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού των αγροτών.

Επιπλέον, ο υπουργός επεσήμανε πως «ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού είναι σημαντικός για την ενίσχυση της ανταχωνιστικότητας του Αγροτικού Τομέα.

Ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι «απελευθερώσαμε ένα πρόγραμμα που βρήκαμε στα 416 εκατομμύρια ευρώ, το πάμε στα 600 εκατομμύρια ευρώ, τρέχει, γίνονται οι αξιολογήσεις και νομίζω ως την Agrotica, τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου, θα έχουν τη δυνατότητα οι παραγωγοί μας να κάνουμε συμβόλαια».

«Για να καλύψουμε τα χρηματοδοτικά κενά και μας ζήτησης ύψους 2 δισεκατομμύρια, δουλεύουμε ώστε να εξασφαλίσουμε για τους παραγωγούς χαμηλότοκα δάνεια μακράς διαρκείας», κατέληξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.