Βορίδης προς κυβέρνηση: Έχετε στείλει μηνύματα στην τρομοκρατία

162

«Υπάρχει έδαφος στο οποίο καλλιεργείται η τρομοκρατία κι εσείς έχετε στείλει μηνύματα» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στην βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ και τις κατηγορίες του Γιάννη Αλαφούζου ότι η κυβέρνηση είναι ηθικός αυτουργός της επίθεσης.

Ο κ. Βορίδης έσπευσε να επισημαίνει ότι ο όρος «ηθικός αυτουργός» χρησιμοποιείται «πολιτικά» και όχι με την έννοια του ποινικού δικαίου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει στείλει «μηνύματα» με την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ', τις άδειες σε καταδικασμένους τρομοκράτες και την υποβάθμιση των ζητημάτων ασφάλειας.

Ο Μ. Βορίδης παρατήρησε ότι ο τρομοκράτης έχει «διαδρομή» πριν φτάσει να γίνει τρομοκράτης και υπογράμμισε ότι «ο λόγος μίσους και στοχοποίηση είναι βασικοί λόγοι εξτρεμισμού» που οδηγούν στην τρομοκρατία.

«Για μία κυβέρνηση η καταδίκη δεν είναι αρκετή, είναι πολιτική δήλωση» συνέχισε, τονίζοντας ότι «μια κυβέρνηση οφείλει να συλλάβει και να οδηγήσει στον δικαστή και να τιμωρηθούν αυτοί που το έχουν κάνει».

Ο ίδιος απάντησε και σε σχόλια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το περίφημο τσεκούρι και σχολίασε ότι «να συζητήσουμε πολύ ευχαρίστως για το τσεκούρι, αλλά πρώτα για όλο το πλαίσιο» αναφερόμενος στα περιστατικά βίας που συνδέονται με την Αριστερά.