Βορίδης: «Υπήρχε ένας οργανωμένος μηχανισμός παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη που θα εξόντωνε όσους ήταν εχθροί του Καθεστώτος»

147
Βορίδης: «Υπήρχε ένας οργανωμένος μηχανισμός παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη που θα εξόντωνε όσους ήταν εχθροί του καθεστώτος»

«Η υπόθεση της Novartis αν και θεωρήθηκε κορυφή του παγόβουνου δεν ήταν τελικά καθώς αποκαλύπτονται υποθέσεις όπως των «Παραπολιτικών» με τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου να διατάσσει συλλήψεις κατά δημοσιογράφων».

Τα παραπάνω δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός διερωτήθηκε πώς μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης χειρίστηκε το τμήμα εκβιαστών.

Αναφερόμενος στο ηχητικό του Σάμπυ Μιωνή με τη συνομιλία με τον Νίκο Παππά είπε από πότε η κυβέρνηση γίνεται μεσάζοντας της δικαιοσύνης με κάποιον ιδιώτη, ο οποίος ζήτησε παρέμβαση ώστε να δικαστεί δίκαια και κατηγόρησε τον πρώην υπουργό ότι λέει ψέματα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε πως υπήρχε ένας οργανωμένος μηχανισμός παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη που –όπως είπε- θα εξόντωνε όσους ήταν εχθροί του καθεστώτος. Ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως με τις πρακτικές αυτές θα οδηγούνταν στη δικαιοσύνη αθώοι άνθρωποι.

Ακόμα, ο υπουργός ανέφερε πως στην Αριστερή διακυβέρνηση δεν υπήρχε σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι παρακολουθεί τα όσα αποκαλύπτονται και δεν παίρνει θέση.

Επίσης, ο Μάκης Βορίδης είπε επίσης πως έχουν διαπιστωθεί συστηματικές παραβάσεις των Τούρκων αλιέων για τον τρόπο, τις μεθόδους και τις περιοχές αλιείας τους. Είπε
πως η Ελλάδα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να σηκώσει στα διεθνή φόρα τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Ροζάκη για το Καστελόριζο είπε πως η κυβέρνηση πήρε θέση και δεν ταυτίζεται με τις θέσεις του.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, είπε πως το δικαίωμα της διαδήλωσης είναι συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα και ασκείται σύμφωνα με το νόμο δηλαδή με κανόνες και περιορισμούς.