Βουλή: 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν 4 άρθρα λόγω τεχνικού λάθους!

109
Τα συλλυπητήρια των πολιτικών για τον πιλότο
SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Μπάχαλο έχει δημιουργηθεί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, καθώς τουλάχιστον 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν τέσσερα άρθρα με αποτέλεσμα να μην εγκρίνονται.

Η μη ψήφιση των άρθρων δεν έγινε λόγω πολιτικής διαφωνίας αλλά λόγω τεχνικού λάθους. Σε κάθε περίπτωση όμως το επίμαχα άρθρα δεν μπορούν να ψηφιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα το επιτελείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπηρεσίες του κοινοβουλίου αναζητούν τους συγκεκριμένους βουλευτές για να επαναληφθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς την εμπλοκή ανακοινώνοντας από τα μικρόφωνα της ολομέλειας πως όσοι βουλευτές που δεν κατάφεραν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά κατά την διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας θα έχουν την δυνατότητα να το πράξουν αμέσως μετά την ψήφιση των άρθρων για τα οποία δεν ζητήθηκε ονομαστική.

Μεταξύ αυτών που υπέστησαν κατεγράφη η διά βοής ψήφος τους «ναι σε όλα» για το νομοσχέδιο που πολλοί χαρακτηρίζουν ως τέταρτο μνημόνιο ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και οι βουλευτές Μάκης Μπαλαούρας, Ιωάννης Θεωνάς, Χρήστος Σιμορέλης, Αντώνιος Συρίγος Παναγιώτα Κοζομπόλη και άλλοι.

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone