Βουλή: Άγρια κόντρα Γρηγοράκου - Καββαδία με απίστευτες εκφράσεις

144

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη Βουλή, καθώς ξέσπασε άγρια κόντρα μεταξύ του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδα Γρηγοράκου και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανέττας Καββαδία.

Η αρχή έγινε κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Κώστα Σκανδαλίδη, για τις ευθύνες της διχαστικής ρητορικής που έχει κυριαρχήσει στο πολιτικό σύστημα.

Η φράση του υπουργού Οικονομικών πως κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποκαλέσει «προδότες» τους πολιτικούς αντιπάλους προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης που διαμαρτυρήθηκαν από τα έδρανα.

Σε εκείνο το σημείο σύμφωνα με βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Ανέττα Καββαδία από τα βουλευτικά έδρανα απευθυνόμενη προς τον Λεωνίδα Γρηγοράκο φέρεται να είπε «κάτσε κάτω ρε γελοίε. Τα ίδια που λέει ο Βενιζέλος λες και εσύ».

Ωστόσο, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται ότι η βουλευτής δεν χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες εκφράσεις αλλά ανέφερε «σαν δεν ντρέπεσαι. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι».

Σημειώνουν δε ότι η αρχή έγινε από τον Λέωνίδα Γρηγοράκο που απευθυνόμενος στην Ανέττα Καββαδία είπε: «κάτσε κάτω ρε τσόκαρο. Πήγαινε σε κανέναν υπουργό της Νέας Δημοκρατίας να σε διορίσει».

Το τεταμένο κλίμα όμως επικράτησε και στην συνέχεια. Ο Κώστας Κατσίκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας σχολίασε την αποχώρηση βουλευτών άλλων κομμάτων λέγοντας ότι όταν μιλά ο εκπρόσωπος του μικρού κυβερνητικού εταίρου οι άλλοι βουλευτές δεν επιδεικνύουν την ευγένεια που θα έπρεπε.

«Είστε αναιδέστατος. Είμαστε εδώ και σας ακούμε», σχολίασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, προκαλώντας την έκρηξη του εισηγητή των ΑΝΕΛ.

«Όχι σε εμένα αυτά Κεγκέρογλου. Αν ψάχνεις να βρεις αναιδέστατους κοίτα στον καθρέφτη και φτύσε τον καθρέφτη μέχρι να μαυρίσει το είδωλό του και αν θέλεις και συνέχεια εδώ είμαι», απάντησε ο Κώστας Κατσίκης στον Βασίλη Κεγκέρογλου.