Τασούλας: Απειλεί το καφενείο της Βουλής με ανάκληση άδειας λόγω καπνίσματος

312
Βουλή: Αποφασισμένος μέχρι και να ανακαλέσει την άδεια του καφενείου ο Τασούλας

Συστάσεις και πρόστιμα για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου και ανάκληση της άδειας του καφενείου προβλέπει το σχέδιο του Κοινοβουλίου και της Βουλής για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας που δείχνει τον Παύλο Πολάκη με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καπνίζουν στο καφενείο της Βουλής, ο Κώστας Τασούλας ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη πως είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του νόμου σύμφωνα με δύο παλαιότερες εγκυκλίους.

Ακόμα, του επισήμανε ότι το πρόστιμο που προβλέπεται ανέρχεται σε 500 ευρώ ενώ η μη συμμόρφωση οδηγεί σε ανάκληση της άδειας.

Ως μέτρο αποτροπής, και προκειμένου ο ίδιος να μην πληρώσει τα «σπασμένα» των αμετανόητων αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την προσεχή Δευτέρα τα τασάκια που βρίσκονται στον μοναδικό μικρό χώρο καπνιζόντων έξω από το καφενείο της Βουλής, να βιδωθούν, ώστε να είναι σταθερά και να μην είναι δυνατή η μετακίνησή  τους στο εσωτερικό, που μπορεί να οδηγήσει σε ευτράπελα «κυνηγιού» όσων δεν συμμορφώνονται.

Πάντως, την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής, διαπίστωσε ότι υπάρχει κενό ως προς την τιμωρία παραβατών βουλευτών, την οποία εξετάζει εάν θα αντιμετωπίσει με αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ή του Κανονισμού Δεοντολογίας των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας.

Εκτός από τον επικεφαλής του καφενείου προειδοποιητικά πυρά δέχτηκαν από τον Κώστα Τασούλα και υπηρεσιακούς παράγοντες και οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι επίσης οφείλουν να συμμορφωθούν με την απαγόρευση καπνίσματος στα γραφεία και όλους τους κλειστούς χώρους του Κοινοβουλίου, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή χρηματικού προστίμου.