Βουλή:Άρση ασυλίας Πολάκη μετά από μήνυση Κουρτάκη ψήφισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

436
O ΣΥΡΙΖΑ γύρισε την πλάτη στον Πολάκη

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού, Παύλου Πολάκη, ψήφισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έπειτα από μήνυση του εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη.

Ο Παύλος Πολάκης δεν εμφανίστηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, προκειμένου να δώσει τη δική του εξήγηση.

Τον ρόλο του υπερασπιστή του πρώην υπουργού ανέλαβε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος με χυδαιολογίες επιτέθηκε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλοντας τη διαδικασία ως καταχρηστική.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, τόνισε ότι πρόκειται για μία άλλη περίπτωση και μία άλλη υπόθεση με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, επισήμανε ότι πρόκειται για αντιπαράθεση εκτός Κοινοβουλίου, η οποία δεν εμπίπτει ούτε στο Σύνταγμα, ούτε στον κανονισμό της Βουλής.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Κελέτσης, τόνισε ότι το σύνταγμα και ο νόμος εξαιρούν την περίπτωση της συκοφαντικής δυσφήμισης, επιχειρηματολογώντας υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, ζητά την αντικατάσταση του από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση Πολάκη:

«Tην αντικατάστασή του από άλλον βουλευτή στη θέση μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη σημερινή συνεδρίαση με θέμα το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης της Νέας Δημοκρατίας.

Η μήνυση αφορά σε συκοφαντική δυσφήμηση του εκδότη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Γιάννη Κουρτάκη σε βάρος του κ. Πολάκη.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χαράλαμπο Αθανασίου ο κ. Πλεύρης τονίζει ότι αν και δεν προκύπτει κώλυμα με βάση τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Δεοντολογίας βουλευτών ζητά αντικατάσταση καθώς έχει ήδη αναλάβει τον κ. Κουρτάκη στο αστικό σκέλος της υπόθεσης ενώ θα τον αναλάβει και στο ποινικό».