Βουλή: Αυτά είναι τα μέλη της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (ονόματα)

144
Υπερψηφίστηκε η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ζήτησε από όλα τα κόμματα να ορίσουν τους βουλευτές που θα μετάσχουν στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Τα κόμματα κατέθεσαν σήμερα τις λίστες τους στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και αύριο, Παρασκευή, θα δημοσιευθούν τα ονόματα.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία έχει ορίσει τους εξής: Ευριπίδη Στυλιανίδης (πρόεδρος της Επιτροπής), Κώστας Τζαβάρας (εισηγητής), Ντόρα Μπακογιάννη, Μαριέττα Γιαννάκου, Ζέτα Μακρή, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Βασίλης Υψηλάντης, Γιώργος Κώτσηρας, Σταύρος Κελέτσης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αθανάσιος Δαβάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλωθεί μεταξύ άλλων οι: Γιώργος Κατρούγκαλος (εισηγητής), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Σπύρος Λάππας και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Από πλευράς ΚΙΝΑΛ οι Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Καμίνης και Κώστας Σκανδαλίδης.

Η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος θα έχει στην διάθεσή της τουλάχιστον έναν μήνα για να συντάξει την πρότασή της για το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση διατάξεων του καταστατικού χάρτη ώστε το τελικό κείμενο να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της πλειοψηφίας οι διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Η Επιτροπή θα ασχοληθεί συνολικά με 49 άρθρα του Συντάγματος, τα οποία κρίθηκαν αναθεωρητέα από την προηγούμενη Βουλή.

Για περίπου 15 από αυτά τα οποία έλαβαν αυξημένη πλειοψηφία άνω των 180 βουλευτών θα αναθεωρηθούν με απλή πλειοψηφία 151, ενώ για τα υπόλοιπα θα απαιτηθεί πλειοψηφία άνω των 180.