Βουλή: Σκληρή κόντρα Πατούλη - Αγοραστού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

197
Χαμός στην Επιτροπή Περιφερειών

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών όπου συζητήθηκε το νέο κυβερνητικό σχέδιο «Κλεισθένης» για τις αλλαγές στους ΟΤΑ.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός, είχαν σφοδρή αντιπαράθεση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης, απέβαλε από την αίθουσα τους δύο εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου άφησε αιχμές για την «μεταστροφή», όπως την χαρακτήρισε, του Κώστα Αγοραστού, το ζήτημα της εκλογής των χωρικών αντιπεριφερειαρχών με σταυρό.

Η αντίδραση του προέδρου της ΕΝΠΕ ήταν λογική και σφοδρότατη, την ώρα που ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Γάκης, αντί  να «συνετίσει» τον γενικό γραμματέα απέβαλε τον Κώστα Αγοραστό.

«Σας παρακαλώ κύριε Αγοραστέ. Βγείτε έξω! Λυπάμαι. Νόμιζα ότι είστε σοβαρός άνθρωπος. Ντροπή σας! Κι εσείς μετά τον κ. Πατούλη; Πρώτη φορά γίνονται τέτοιες προσβολές εδώ μέσα. Δεν θα μας διαλύσετε την κουβέντα. Βγείτε έξω!», φώναξε ο Δημήτρης Γάκης, προς τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ.

Ο Κώστας Αγοραστός, σε έντονο ύφος, έσπευσε να απαντήσει και στους δύο, καθώς ο Κώστα Πουλάκης ουσιαστικά τον χαρακτήρισε ως «κολοτούμπα». Εγώ έδωσα εξετάσεις. Άλλοι έκαναν κωλοτούμπες. Προφυλάξατε εσείς εμένα από τον κύριο κωλοτούμπα; (σ.σ. Κώστα Πουλάκη) Δεν έχουν κάποιοι το θάρρος να παραδεχτούν την κωλοτούμπα τους και λένε εμένα κωλοτούμπα. Αυτοί που κάνανε στο δημοψήφισμα το ΟΧΙ – ΝΑΙ», είπε ο Κώστας Αγοραστός και έφυγε από την συνεδρίαση.

Νωρίτερα, νέα σφοδρή αντιπαράθεση είχε σημειωθεί με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος χτύπησε τις ευαίσθητες χορδές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σχολίασε δηκτικά ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν κομματικά και χωρίς πρόβλημα λόγω της βουλευτικής ασυλίας.  «Δεν είστε ούτε εσείς ακομμάτιστοι. Κι εσείς προσωπικά δεν βοηθήσατε όπως ο κ. Αγοραστός στην αντιμετώπιση του προσφυγικού αλλά πατήσατε στο πρόβλημα για να έχετε αντικυβερνητικό ρόλο», απάντησε ο κ. Καματερός, για να ξεκινήσει ένα διάλογος ενδειτικός του κλίματος που επικρατούσε:

Γ. Πατούλης: «Κρατηθείτε γιατί αν έτσι συμπεριφέρεστε στο διάλογο…».

Η. Καματερός:  «Να καταλάβετε ότι δεν βρίσκεστε σε δημοτικό συμβούλιο».

Γ. Πατούλης: «Θα σας είχε αποβάλει ο πρόεδρος το δημοτικού συμβουλίου. Μη μας βάζετε ταμπέλες. Κρατήστε εσείς τη δική σας…».

Α. Γκαρά (ΣΥΡΙΖΑ):  «Σας παρακαλώ κύριε πρόεδρε όλα αυτά δεν αφορούν το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση

Γ. Πατούλης: «Μου κάνει bulling ο κύριος βουλευτής. Σας παρακαλώ να με προστατέψετε. Θέλει να επιβάλει την άποψή του. Καταλαβαίνω έτσι έχει συνηθίσει...».

Τελικά, ο κ. Πατούλης αποχώρησε από την αίθουσα επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες περί bulling, ενώ συνέστησε προς τον κ. Καματερό αν δεν μπορεί να συγκρατηθεί να απευθυνθεί στο ιατρείο της Βουλής.