Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για αναβάθμιση των Mirage 2000 και F-16

351
Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων το νομοσχέδιο αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαγών Mirage 2000 και των F-16.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, "παρών" δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν ετοιμάζονται να πάνε στον πόλεμο αλλά να διασφαλίσουν την ειρήνη.

Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τους βουλευτές να το υπερψηφίσουν, αναφέροντας ότι το νομοσχέδιο ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα των F-16, επιτρέπει σε όλα τα Mirage 2000 να πετούν πάνω από το Αιγαίο και να το ξανασκεπάσουν με τα φτερά τους, και στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού να έχουν τα αναγκαία ανταλλακτικά. Υπερψηφίστε με αίσθηση εθνικού καθήκοντος.

Το νομοσχέδιο επαυξάνει την ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων και κρατά το ξίφος της Ελλάδας «λαμπερό και κοφτερό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο ίδιο νομοσχέδιο εντάχθηκαν και ψηφίστηκαν - πέραν της τροπολογίας για τον Εθνικό Συντονιστή Μεταναστευτικού/Προσφυγικού - και τρεις υπουργικές τροπολογίες που αφορούν σε θέματα ιατρών ΠΡΟΚΕΚΑ, Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων και θέματα ενστάσεων Κτηματογράφησης.

Με την πρώτη τροπολογία, που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θεσπίζονται μισθολογικά κίνητρα για τους ιατρούς και το λοιπό προσωπικό που απασχολείται στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών.