«Βούλιαξε στις Πρέσπες» το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου

38
«Βούλιαξε στις Πρέσπες» το Δ.Σ. του Ζωγράφου

Αναβλήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ζωγράφου γιατί κανένας από τους 23 δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης Καφατσάκη δεν προσήλθε στη συνεδρίαση εκτός του προέδρου του Δ.Σ. Χρήστου Κλαδευτήρα.

Αιτία το παρακάτω ψήφισμα που κατέθεσε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου δηλ. οι κ.κ. Χρήστος Κλαδευτήρας, Χαράλαμπος Κρανιώτης και Αναστασία Μπότου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου, μετά την κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από τη Βουλή των Σκοπίων, με απόφασή του εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια «Συμφωνία των Πρεσπών».

Καλεί τα πολιτικά κόμματα και κάθε Βουλευτή ξεχωριστά να καταψηφίσει τη «συμφωνία» αυτή, όταν έρθει στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση. Η κυβέρνηση έχει οριακή στήριξη στο κοινοβούλιο 151 βουλευτών, που όλος ο Ελληνικός Λαός είδε με ποιο τρόπο πρόεκυψε.

Γι αυτό:

Είναι αδιανόητο και πληγώνει τη δημοκρατία να λάβει απόφαση για ένα τόσο σοβαρό Εθνικό Θέμα μια τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία!

Είναι αδιανόητο και πληγώνει τη δημοκρατία να εισάγεται το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ως ένα νομοσχέδιο Υπουργείου για να παρθεί απόφαση με απόλυτη πλειοψηφία. Η Κυβέρνηση δε σέβεται το ιστορικό βάρος του θέματος, αλλά ούτε και το Σύνταγμα, που για υψίστης σπουδαιότητας θέματα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 180 Βουλευτών!

Οι εγχώριες εθνομηδενιστικές πολιτικές, επί δεκαετίες έχουν διακηρυγμένο στόχο και παλεύουν λυσσαλέα, να αποσυνδέσουν τους Έλληνες από την ιστορία, τη γλώσσα και την πολιτισμική τους κληρονομιά, χαρακτηρίζοντας την υπεράσπισή τους αναχρονιστική και εθνικιστική. Γι αυτό τώρα, που οι εθνομηδενιστές πολιτικές λειτουργούν σε επίπεδο εξουσίας, ανέλαβαν αυτοί, από τις ξένες πρεσβείες και ιδρύματα -τύπου Σόρος- το έργο της εκχώρησης της ιστορίας της Μακεδονίας.

Στόχος τους είναι οι Έλληνες να χάσουν οριστικά κάθε στοιχείο που τους συνδέει με τη μεγάλη τους παράδοση και να αποδεχτούν τη θέση τους, ως ένα θλιβερό βαλκανικό προτεκτοράτο της Δύσης και της νέο-οθωμανικής Τουρκίας, στο ίδιο επίπεδο με τα Σκόπια και την Αλβανία. Οι Έλληνες πρέπει να χάσουν αυτό που οι εθνομηδενιστές αποκαλούν «μεγαλοϊδεατισμό» τους και να γίνουν οριστικά «ρεαλιστές», δηλαδή πειθήνια όργανα των γεωπολιτικών σχεδιασμών των Μεγάλων Δυνάμεων.

Για ένα τόσο μεγάλο Εθνικό Θέμα, την απόφαση δεν πρέπει να πάρει μια ετερόκλητη, τυχαία και οριακή, κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο ΛΑΟΣ!

Η δημοκρατία απαιτεί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

ΟΜΟΦΩΝΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΔΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η συνεδρίαση όπως ήταν φυσικό δεν έγινε και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προειδοποίησαν τη Δήμαρχο Τίνα Καφατσάκη, η οποία ήταν παρούσα στην αίθουσα, ότι χωρίς τους δικούς της συμβούλους παρόντες στις επόμενες συνεδριάσεις δεν θα υπάρχει πλέον μέχρι και τις εκλογές απαρτία από την αντιπολίτευση για να ψηφίζονται τα θέματα του δήμου.

Υ.Γ. Μετά τα χθεσινά μάλλον θα υπάρξουν εξελίξεις στη διοικούσα παράταξη και πιθανότατα ο κ. Κλαδευτήρας να τεθεί και τυπικά εκτός του "Μαζί"