Βουτσάς: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του (Photos)

126
Βουτσάς: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί από τις 9:30 το πρωί η σορός του Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 88 ετών.

Η σορός του αγαπημένου ηθοποιού θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 7:30 το απόγευμα, στην Μητρόπολη Αθηνών.

Ο κόσμος που τον αγάπησε και λάτρεψε τους ρόλους του μέσα από την μικρή οθόνη, τον κινηματογράφο και το θέατρο έχει την ευκαιρία να αποτίσει φόρο τιμής και από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έχει συγκεντρωθεί έξω από την Ιερά Μητρόπολη στο Σύνταγμα.

Με ένα λουλούδι στο χέρι οι περισσότεροι περιμένουν να προσκυνήσουν τη σορό του Κώστα Βουτσά, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ήρθαν ακόμη και από την επαρχία για να αποχαιρετήσουν τον αξέχαστο ηθοποιό.

Η οικογένειά του ζήτησε «εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει δωρεά εις μνήμην Κώστα Βουτσά ας προτιμήσει τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων γιατί αγαπούσε την προσφορά είτε στη Μέριμνα-Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο.

Την παραχώρηση τιμής ένεκεν, τάφου στο Ά Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προφορά του στην Τέχνη και τον πολιτισμό αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Αύριο, Παρασκευή, στις 9 το πρωί, η σορός θα τοποθετηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών για την οικογένεια, μέχρι τις 11, ενώ, όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν επίσης εκείνο το διάστημα και μέχρι να κλείσουν οι θύρες για τους οικείους του, να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο πρωταγωνιστή του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει (στις 11:00) η νεκρώσιμη ακολουθία, ενώ θα ακολουθήσουν οι επικήδειοι. Κατόπιν, με πομπή η σορός θα μεταφερθεί από τη Μητρόπολη στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

DSC_8160-01

DSC_7600-01

DSC_8218-01

DSC_8198-01

DSC_8203-01

DSC_8225-01