Βραδιά μνήμης στον Γ.Γεννηματά: «H Ελλάδα θα είχε πάρει άλλη ρότα...»(εικόνες)

157

Εκδήλωση μνήμης στον Γιώργο Γεννηματά τον πολιτικό που άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές οργάνωσε την Τετάρτη το βράδυ το Κίνημα Αλλαγής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά, παρουσία της κόρης του και προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Συναισθητικά φορτισμένη η Φώφη Γεννηματά σε μια σύντομη ομιλία της καθώς δεν ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει αλλά εκλήθη από τον συντονιστή της βραδιάς Κώστα Χαρδαβέλλα, ανέφερε ότι το συναίσθημα ξεχειλίζει και η πληγή της απώλειας δεν κλείνει ποτέ.

Γεννηματά: Αν δεν είχε φύγει τόσο άδικα και πρόωρα η Ελλάδα θα είχε πάρει άλλη ρότα

Η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για έναν μεγάλο μεταρρυθμιστή που έδωσε περιεχόμενο στην λέξη αλλαγή, βάζοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής του.

«Αν δεν είχε φύγει τόσο άδικα και πρόωρα η Ελλάδα θα είχε πάρει μια άλλη ροτα» εκτίμησε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε και να συνεχίσουμε το μεγάλο του όραμα.

Στο βήμα ανέβηκαν μεταξύ άλλων και μίλησαν για τον Γιώργο Γεννηματά ο Δήμαρχος ΑΘηναίων Γιώργος Καμίνης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και η δημοσιογράφος μέλος του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη.

«Καινοτόμος και οραματιστής η πολιτική του στο υπουργείο Εσωτερικών άλλαξε ριζικά το τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως οι δημοτικές επιχειρήσεις και οι προγραμματικές συμβάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης.

«Εξέφρασε την αλλαγή όσο λίγοι πολιτικοί της γενιάς του διαθέτοντας αξιοπιστία και καταβάλλοντας προσπάθεια να μπει τέλος στα εμφυλιοπολεμικά πάθη, ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης για να προσθέσει «οι πραγματικοί ηγέτες δεν είναι οι ασυνείδητοι τακτικιστές αλλά οι μαχητές που φροντίζουν να κρατούν το λαό ενωμένο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκε το έργο, η προσφορά και η πολιτική παρακαταθήκη του μέσα από σπάνιο οπτικό υλικό ενώ όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους σημαντικότερους σταθμούς κατά την πολιτική διαδρομή του Γιώργου Γεννηματά.

Η θητεία του στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και στο Υπουργείο Υγείας, με την καθιέρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μάλιστα οι ομιλητές υπενθύμισαν τη φράση του αείμνηστου πολιτικού, ότι στο Υπουργείο Υγείας άφησε ένα κομμάτι από τον εαυτό του.

Η εκδήλωση άνοιξε υπό τους ήχους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη.

Στην εκδήλωση λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης δεν μπόρεσε να παραστεί ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τους χαιρετισμούς του οποίου και το μήνυμα του μετέφερε από βήματος ο συντονιστής της βραδιάς.