"Βράζει" η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: 36 βουλευτές ζητούν έκτακτη σύγκληση (έγγραφο)

57

Tην σύγκληση κοινοβουλευτικής ομάδας ζήτησαν εγγράφως σήμερα 36 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να ενημερωθούν αρμοδίως για το πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους υπογράφοντες το αίτημα είναι οι κκ. Φίλης, Αναγνωστοπούλου, Ξυδάκης, Μπαλτάς αλλά και πολλά από τα μέλη των 53.

Βουλευτές που υπογράφουν το συγκεκριμένο αίτημα τόνιζαν στον ΣΚΑΙ πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί πάγια τακτική που ακολουθείται πριν από την ψήφιση ενός σημαντικού νομοσχεδίου, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά το ζήτημα.

Παρ' όλα αυτά, τα παράλληλα αιτήματα για σύγκληση και των άλλων οργάνων του κόμματος όπως η Π.Γ και η Κ.Ε, επιβεβαιώνουν αυτό που οι ίδιοι οι βουλευτές αναφέρουν στους συνομιλητές τους.

Την αμηχανία τους για τα όσα έρχονται αλλά και την (κάποιοι) την πικρία τους για το ότι στην Κ.Ε του περασμένου δεκαημέρου, συζητήθηκαν οι πολιτικές συμμαχίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά όχι το περιεχόμενο της πολιτικής επί της οποίας θα αναζητηθούν οι συνεργασίες.

Αρκετοί βουλευτές είναι ανάστατοι κυρίως για το θέμα των συντάξεων και το πολιτικό κόστος αυτής της επιλογής για την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά για τους ίδιους στις περιφέρειες τους.