Βρετανία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το Brexit

307
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το Brexit

Eγκρίθηκε επί της αρχής από τη Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του Brexit στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Συγκεκριμένα, 358 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και 234 εναντίον της συμφωνίας του Μπόρις Τζόνσον με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Ακόμα, οι βουλευτές στήριξαν το χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση του νομοσχεδίου εντός τριών ημερών, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, δηλαδή στις 7, 8 και 9 Ιανουαρίου και στη συνέχεια την ψήφισή του.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι Συντηρητικοί κέρδισαν πλειοψηφία 80 βουλευτών στις Εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας.

«Έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε και να απορρίψουμε τις παλιές ετικέτες του Leave και του Remain», ανέφερε, κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, έκανε λόγο για «απερίσκεπτο» νομοσχέδιο, που θα διχάσει την κοινωνία και κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του να το καταψηφίσουν.