Βρετανία: Ξεκινά η κρίσιμη συνεδρίαση για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων

273

Ξεκινά η κρίσιμη συνεδρίαση για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας.

Η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι οι Βρυξέλλες εξετάζουν τους όρους για περαιτέρω παράταση του Brexit, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε τα όσα είχαν δηλώσει νωρίτερα στο Reuters Ευρωπαίοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Σύμφωνα με τον «Guardian», οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθεί στο Λονδίνο παράταση για την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τζόνσον: «Μπορεί να περάσει η συμφωνία»

«Μας βγαίνουν τώρα τα κουκιά», υποστηρίζει η Kυβέρνηση της Βρετανίας, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για την έγκριση ή όχι της νέας συμφωνίας του Brexit.

Η Ντάουνινγκ Στριτ εκφράζει την αισιοδοξία της ότι στη σημερινή ψηφοφορία θα υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία των βουλευτών, δηλαδή 320, έτσι προκειμένου να εγκριθεί η νέα συμφωνία του Brexit.

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC, o Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ έσπευσε να δηλώσει ότι πλέον η βρετανική κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να περάσει η νέα συμφωνία.

Με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, να έχει στη διάθεσή του μόλις δέκα ημέρες πριν από την ημερομηνία εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (31η Οκτωβρίου), η Κυβέρνηση του Λονδίνου «ποντάρει» στην ψήφο 15 βουλευτών του Εργατικού Κόμματος, οι οποίοι αναμένεται να στηρίξουν τη συμφωνία.

Για την Ντάουνινγκ Στριτ, οι 21 «αντάρτες» των Συντηρητικών που είχαν δει την έξοδο από το κόμμα αναμένεται να στηρίξουν τη συμφωνία.