Βρετανία: Με την έγκριση της Βασίλισσας Ελισάβετ φεύγουν από το παλάτι Χάρι και Μέγκαν

394
Βρετανία: Με την έγκριση της Βασίλισσας Ελισάβετ φεύγουν από το παλάτι Χάρι και Μέγκαν

Με την έγκριση της Βασίλισσας Ελισάβετ φεύγουν από το παλάτι ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγος του, Μέγκαν Μάρκλ.

Παρά την ενόχλησή της για την απόφαση του εγγονού της η μονάρχης της Βρετανίας εμφανίστηκε, από το Σάντριγχαμ, όπου διεξήχθη η βασιλική σύνοδος, υποστηρικτική σχετικά με το «Megxit» . 

Η βασίλισσα κατέστησε από τις πρώτες, κιόλας, δηλώσεις της σαφές ότι οι Χάρι και Μέγκαν δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσια κονδύλια στις νέες τους ζωές.

Η 93χρονη Βασίλισσα της Βρετανίας εξέδωσε γραπτή δήλωση αμέσως μετά από τη λήξη της διάρκειας δυόμισι ωρών σύσκεψης.

Η δήλωση χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση «πολύ εποικοδομητική» και σημειώνει ότι η ίδια η βασίλισσα και όλη η οικογένεια «στηρίζουν πλήρως την επιθυμία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως νεαρή οικογένεια».

Στην ανακοίνωσή της, η βασίλισσα τονίζει ότι θα προτιμούσε μεν οι Χάρι και Μέγκαν να παρέμεναν στο παλάτι, αντιλαμβάνεται όμως την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί οι Χάρι και Μέγκαν θα διατηρήσουν τους τίτλους τους. 

Η ανακοίνωση αναφέρει της Βασίλισσας Ελισάβετ αναφέρει: 

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.

Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια. Παρόλο που θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή σαν οικογένεια, παραμένοντας πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να βασίζονται οικονομικά σε δημόσια κεφάλαια στη νέα τους ζωή.

Συνεπώς συμφωνήθηκε πως θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ θα ζουν στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να λύσει η οικογένειά μου, και πρέπει να γίνει ακόμη λίγη δουλειά, όμως ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να παρθούν τις επόμενες μέρες».